註冊 登入
 



每日一片:墮停車場陷阱車身拉花 司機激動怒吼

有片:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0515_00822_001.html

香港地不止路窄,有時停車場亦十分慳位,行駛或泊車時,亦要就住就住,一不小心,車身隨時慘變「花面貓」。近日有車Cam就拍到,一架7人車在一個停車場的狹窄旋轉型斜路上,兩度陷入進退兩難局面,最終車身慘遭「拉花」才能脫困。

現場是秀茂坪一個停車場,片段由一架準備離開停車場的電單車車Cam所拍。片段開始不久,便見一架7人車在斜路彎位進退不得,其右邊車身幾乎零距離貼近石壆,司機嘗試前後移位,摩擦聲刺耳。在多番努力下,終可離開。

不過當7人車向前行駛數十米,又遇到另一個彎位,結果不幸事重演,在與石壆摩擦一番後,雖然終可離開,惟司機可能對車身被刮花顯得相當憤怒,在車上怒吼一輪後,抵達閘口時,又再落車向職員大罵。

不少網民理解現場環境惡劣,替7人車司機肉赤,「呢個場係難落嘅!」不過有人認為司機技不如人,沒有必要發脾氣,「都冇偷位,搞到自己過彎愈行愈窄,實撞板」、「躁狂都攞到車牌...」、「唉!揸唔掂就泊街啦!」



引用 TOP

被引用(10)
睇完後, 雖然條路唔闊,不過應該足夠佢行, 因左左仍有空位, 但明顯佢部車傾向右, 所以右邊拉花


引用 TOP

又冇曲尺彎.只可講句,屎就真係屎,連偷位用左定右都未知


引用 TOP

手車屎到呢


引用 TOP

有興趣嘅挑戰一下呢個場
https://youtu.be/OAVYJJ14bxs

[ 本帖最後由 B118 於 2019-5-15 09:37 PM 編輯 ]



引用 TOP

呢個van仔佬都白痴,左邊有成尺位,停車場應該claim 佢油漆錢


引用 TOP

車神级


引用 TOP

左邊仲有好多空間,手車好屎喎⋯⋯


引用 TOP

去伊利沙白大廈試下喇。
咁能大條路都揸成咁
有無牌架



引用 TOP

底死朱西唔好揸車


引用 TOP

嘩嗰部好似係三菱怪物嚟㗎喎, 都係嗰句啦揸咩車就係咩車主就係咩性格........車怪人又怪


引用 TOP

伸延閱讀
 
發新話題發佈投票
 


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。