註冊 登入

換新表,第一隻IWC,葡計IW371446 ⏱️⌚

換新表,第一隻IWC,葡計IW371446 ⏱️⌚ E-mail 此主題給朋友

第一次買IWC,一直都好鍾意iwc portugieser,覺得個樣好斯文含蓄,但因為本身大汗一直怕帶皮帶表所以無買,近排喜逢升職,買錶紀念,所以就揀咗白底藍字嘅IW371446,十分稱心。

琴晚決定買,今朝托朋搵AD攞到個78折靚價,仲要有現貨,即刻放工去馬😆

會常戴,過咗今晚隻錶就唔再係新錶了,所以幫隻錶影返輯寫真留念。

Close up

上手

另一個close up

帶住佢返工…呵呵

精選汽車
返工一流
恭喜🎉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-15 10:47 PM 發表

第一次買IWC,一直都好鍾意iwc portugieser,覺得個樣好斯文含蓄,但因為本身大汗一直怕帶皮帶表所以無買,近排喜逢升職,買錶紀念,所以就揀咗白底藍字嘅IW371446,十分稱心。

琴晚決定買,今朝托朋搵AD攞到個78折靚價,仲要有現貨,即刻放工去馬😆

會常戴,過咗今晚隻錶就唔再係新錶了,所以幫隻錶影返輯寫真留念。

Close up
...
靚錶…其實出街casual wear帶都易襯

引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-5-16 07:07 PM 發表

靚錶…其實出街casual wear帶都易襯
真係好靚,斯文得嚟又夠young,在葡7同葡計之間,在自家機芯同eta之間取捨,我最後為左個靚樣而揀葡計………

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-16 11:18 PM 發表

真係好靚,斯文得嚟又夠young,在葡7同葡計之間,在自家機芯同eta之間取捨,我最後為左個靚樣而揀葡計………
自家機芯其實有150週年版……不過而家唔知仲有冇

引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-5-16 11:20 PM 發表

自家機芯其實有150週年版……不過而家唔知仲有冇
仲要透底,好想要,不過…
問過boutique,白色iw371602 香港quota已爆咗,藍底白字iw371601可以排waiting list,不過獨愛白底藍字針配搭

…個人有偏好vintage感覺,白色嘢用耐左有時色調會轉米白或偏黄……如果戴耐咗個dial甩色轉色就好有vintage味道了

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-16 11:31 PM 發表

仲要透底,好想要,不過…
問過boutique,白色iw371602 香港quota已爆咗,藍底白字iw371601可以排waiting list,不過獨愛白底藍字針配搭

…個人有偏好vintage感覺,白色嘢用耐左有時色調會轉米白或偏黄……如果戴耐咗個dial甩色轉色就好有vintage味道了 ...
哈哈…個機芯其實唔太精緻…不過個白面就真係靚既…點講都好…葡計係好野黎

回覆 引用 TOP

@減肥唔准減對波 恭喜晒師兄入手靚錶。

睇黎葡計同pilot 計時都仍舊是大熱之選。經典設計,經得起時間流逝🤝🏻🤝🏻。

引用:
原帖由 百鬼咁夜行 於 2019-5-17 10:20 PM 發表

@減肥唔准減對波 恭喜晒師兄入手靚錶。

睇黎葡計同pilot 計時都仍舊是大熱之選。經典設計,經得起時間流逝🤝🏻🤝🏻。
今日去搵膠錶帶,但發覺呢隻錶同膠錶帶唔多啱feel

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-18 06:50 AM 發表

今日去搵膠錶帶,但發覺呢隻錶同膠錶帶唔多啱feel
如果以顏色計,黑色膠帶就真係未必夾。

但如果有yacht club果種貼錶身邊既膠帶,加上藍或者橙色就正呀😍😍。

一朝早出去,攞車前都忍唔住影返張

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百鬼咁夜行 於 2019-5-18 08:13 AM 發表

如果以顏色計,黑色膠帶就真係未必夾。

但如果有yacht club果種貼錶身邊既膠帶,加上藍或者橙色就正呀😍😍。
係!唔夾膠帶啊,但我就覺得原裝錶帶太formal,所以想搵條vintage 感覺嘅皮帶。

呢類…2 stitches strap

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-18 12:17 PM 發表

係!唔夾膠帶啊,但我就覺得原裝錶帶太formal,所以想搵條vintage 感覺嘅皮帶。

呢類…2 stitches strap
如果唔想太formal...nato都係唔錯既選擇

引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-5-18 01:39 PM 發表

如果唔想太formal...nato都係唔錯既選擇
都唔錯呀…
見到你另一個po,條nato帶都幾好,夏天大汗啱用。

邊度搵?可以pm我嗎?

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-5-18 02:42 PM 發表

都唔錯呀…
見到你另一個po,條nato帶都幾好,夏天大汗啱用。

邊度搵?可以pm我嗎?
iwc原廠😂

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。