註冊 登入

[住宿交通][西歐] 購買法國火車票

購買法國火車票 E-mail 此主題給朋友

請問有無ching曾經响網上買過法國火車票?
我上sncf個網站,想買巴黎去聖米歇爾山嘅車票,但佢次次都話 technical problem occurred. Try again later. 連續幾日試咗都係咁,想問吓大家買過嘅經驗係點。要點買呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
係咪去到比錢果度?

我上個月都試過。用左幾張card都係唔得..結果叫左個法國朋友幫我比錢先搞掂。佢話佢用香港既信用卡有時都係買唔到..要用法國信用卡先比到錢

睇落去好似好笨...但佢係咁分享

回覆 引用 TOP

我無法國朋友,咁咪即係買唔到

引用:
原帖由 eeyoredulldull 於 2019-5-16 07:19 PM 發表

我無法國朋友,咁咪即係買唔到
可以去 loco2.com 買啦, 選擇EUR, 可以比較到所有票價同官網同價同步, 又無收comm., 簡單好用, 任何信用卡都冇問題.

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
如果你嘅問題係未到畀卡嗰一頁就出現嘅話,咁有可能係因為6月第二個周日後嘅 timetable 更新仲未出到,咁導致所有之後嘅賣票都被迫hold住。

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-5-16 11:49 PM 發表

可以去 loco2.com 買啦, 選擇EUR, 可以比較到所有票價同官網同價同步, 又無收comm., 簡單好用, 任何信用卡都冇問題.
唔該ching,响呢個站真係買到呀

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-5-17 12:13 AM 發表

如果你嘅問題係未到畀卡嗰一頁就出現嘅話,咁有可能係因為6月第二個周日後嘅 timetable 更新仲未出到,咁導致所有之後嘅賣票都被迫hold住。
係呀我買7月,只係揀咗日子同車次就已經卡住,還未去到可以入card information.
不過我用4樓ching介紹嘅網站又買到,重比埋錢。
咁係咪即係班車時間可能有變呢?

引用:
原帖由 eeyoredulldull 於 2019-5-17 08:05 PM 發表

唔該ching,响呢個站真係買到呀
咁師兄依家可以放心喇🤗

其實除左法國,另外西班牙同意大利都一樣可以幫襯佢,尤其是西班牙鐵路Renfe官网都經常難倒啲新手,我就大力推介去 loco2 訂西班牙火車票。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eeyoredulldull 於 2019-5-17 08:08 PM 發表

係呀我買7月,只係揀咗日子同車次就已經卡住,還未去到可以入card information.
不過我用4樓ching介紹嘅網站又買到,重比埋錢。
咁係咪即係班車時間可能有變呢? ...
賣得車票就應該不再變
除非有突發事故啫

回覆 引用 TOP

我上星期去完,join 咗local tour , 包來回車程,貴就貴少少,不過唔駛煩,上車訓到落車。 祝大家玩得開心

回覆 引用 TOP

主題標籤 #法國
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。