註冊 登入

中港車Bentley醉駕 撞紅隧三車11人傷

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-5-16 10:36 AM 發表

係台灣咪冇事囉!
香港冇民主唔做得架
要成功離開台灣先無事🙈

精選汽車
呢單一定要扣留或以大額現金保釋。
如果條友走得甩,今次走數事少,
其他人有樣學樣,嚟香港亂狗咁揸車就大鑊。

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-5-16 11:14 AM 發表

要成功離開台灣先無事🙈
台灣醉駕!罰得好輕!所以日日出事!

好彩係車撞車,車撞人就大L鑊

回覆 引用 TOP

醉貓出沒注意。

回覆 引用 TOP

架賓利弱D喎 散曬,日本車都少撞成咁!

P得K了,老闆架車玩成咁,仲要醉駕無保!保險公司避過一劫。點解香港醉駕可以罸得咁輕架

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-5-16 11:12 AM 發表

對受害人無影響
只要有買保險,保險公司都要先出錢賠償,
之後再民事追討司機/車主……
保險公司民事告司機?

引用:
原帖由 B118 於 2019-5-16 11:32 AM 發表

架賓利弱D喎 散曬,日本車都少撞成咁!
師兄呢個年代無人會再用架車硬唔硬黎做一個安全標準架啦!咁講人地只會覺得你無知架乍…

引用:
原帖由 dearjane234 於 2019-5-16 11:53 AM 發表

保險公司民事告司機?
保險追車主定司機?我唔清楚。
應該車主吧,保及被保關係,屬於保險公司及車主,車主再追司機……

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-5-16 12:01 PM 發表

應該車主吧,保及被保關係,屬於保險公司及車主,車主再追司機……
明白晒
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 專業頂級擴陰肌 於 2019-5-16 12:01 PM 發表

呢單應該巴士保追車保,車保再追司機,而醉駕,車保有權全追司機,加上人傷車傷,車保要賠好大,9成全追司機,司機都幾大鍋!

回覆 引用 TOP

呢架系粤Z中港車。條友冇香港身份·證大6佬,應系架車過返香港條友拎尼揸。登記香港車主肯定要上身!

直接 total loss

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AudiRS3 於 2019-5-16 10:06 AM 發表

香港政府需要立法,醉駕是即時坐監五年,才能有人怕!
讚成,但係要過到垃圾會班垃圾先得

主題標籤 #bentley #賓利
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。