註冊 登入

我呼籲大家唔好再幫襯觀塘啖啖燕窩同幫佢送貨

我呼籲大家唔好再幫襯觀塘啖啖燕窩同幫佢送貨 E-mail 此主題給朋友

事發我5月15號下午接左張單係灣仔送去觀塘既單 之後我去灣仔收貨知道原來係另一個行家佢話因為架車壞左而送唔到 所以搵我幫手送去觀塘  好啦 我冇懷疑就照送  之後我上到去駱駝漆3期6e2 佢地鋪頭  因為張單係唔洗收佢錢既 所以我放底件貨就走左   臨走時個老細突然態度好惡劣咁叫我企係到  我話咩事  佢話我點解無端端攞番返黎d野趕住送嫁  我話我唔知你地之前發生咩 我靜係接左張單送過黎  跟住我同佢講我有其他單趕住做 叫佢聯絡我公司 之後佢地好嬲  跟住就3個人出黎圍住我然後推撞我 混亂間比佢地打左兩拳  同推撞期間我比人推左落地整傷兩個膊頭   跟住我報警    警察黎到了解左事後就去醫院驗傷同警署落口供  調查期間得知原來係個個話架車壞左既同事  因為運費問題同佢地有爭執  啖啖燕窩班人就以為係我 結果我食左隻死貓    我而家因為兩隻手受傷而攞唔到重野要停工唔知幾多日 我搭巴士連揸扶手都冇力 而我公司lalamove 都冇咩意思想幫我   我希望可以抵制衣d西客  而家d西客已經發展到會打人  我遲d會見法官  我唔可以再助長衣d衰人

附件

20190515_135159.jpg(85.2 KB)

2019-5-16 09:08 AM

20190515_135044.jpg(61.05 KB)

20190515_135022.jpg(71.99 KB)

20190515_135008.jpg(178.55 KB)

20190515_134952.jpg(79.86 KB)

精選樓盤
送貨仔悲歌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九深情的手背 於 2019-5-16 09:08 AM 發表

事發我5月15號下午接左張單係灣仔送去觀塘既單 之後我去灣仔收貨知道原來係另一個行家佢話因為架車壞左而送唔到 所以搵我幫手送去觀塘  好啦 我冇懷疑就照送  之後我上到去駱駝漆3期6e2 佢地鋪頭  因為張單係唔洗收佢錢既 所以我放底件貨就走左   臨走時個老細突然態度好惡劣咁叫我企係到  我話咩事  佢話我點解無端端攞番返黎d ...
點解唔報警

打人一定不能接受, 報警是正確選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hotel1628 於 2019-5-16 10:19 AM 發表

點解唔報警
當時已報警  而家等上庭

回覆 引用 TOP

因為我無高 連登戶口  希望有既師兄幫忙轉發 感謝

回覆 引用 TOP

標題應該打 西客怒打窮爸爸 或者 大店欺壓年輕才俊

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

得你講好難判斷錯對,但如果佢打人就唔岩,睇法官點判

回覆 引用 TOP

"因為運費問題同佢地有爭執",咁就要打人........

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

下,但以我所知係你打人先喎😂同埋你粒聲唔出擺底袋貨就走 (仲要少左兩件貨)你個人都幾無交代下 人地只係叫停低交代返咩事你就先郁手打人 仲要打到人地老闆又暈又嘔又點計?算數把啦師兄 你做人連基本禮貌都無 仲惡人先告狀😂你都幾無品。(絕對唔係代表當事人發聲 我只係一個睇唔過眼既知情者)

引用:
原帖由 油站豐滿的P圖 於 2019-5-17 12:08 AM 發表

下,但以我所知係你打人先喎😂同埋你粒聲唔出擺底袋貨就走 (仲要少左兩件貨)你個人都幾無交代下 人地只係叫停低交代返咩事你就先郁手打人 仲要打到人地老闆又暈又嘔又點計?算數把啦師兄 你做人連基本禮貌都無 仲惡人先告狀😂你都幾無品。(絕對唔係代表當事人發聲 我只係一個睇唔過眼既知情者) ...
同埋唔好話打人就係唔岩😂無幾多個比人打完會忍得住手唔還拖囉 🧐

64 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。