註冊 登入

第一次睇曬字母哥全場...

第一次睇曬字母哥全場... E-mail 此主題給朋友

原來佢真係體能>技術
見佢好多球都係籃底硬爆上去
射術﹑技術都有待改善
老老實實,同占士仲有一段距離

另外講下今場
鹿仔今場開段遊雲,未入局
攻不銳,守不穩,比速龍襟住黎打
好在之後慢慢攞返個節奏
第四節完全蘇醒,加強防守成功保住主場

今場係我第一次睇曬公鹿主場
個人認為佢地可以KO速龍,原因有三:
1. 整體兵源充足,尤其後備
2. 教練分野,護士實在太柒,感覺上有一手好牌但唔太識運用,過於保守
3. 主場之利

速龍隊波整體遜於對手,好多時仲要靠李安納一個求全家
今場大屎忽LOWRY難得爆SEED,都要輸
佢地要贏真係要全隊發揮超水準,又或者鹿仔發波瘟先有機會
個人認為鹿仔正常發揮下,可以順利進入FINALS
預計最多5,6場可以KO對手

https://scontent-b-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/703711_10151465403134705_42812810_o.jpg
精選樓盤
同LBJ ROOKIE坦克時期差好遠
唔明點解D人吹到咁大

回覆 引用 TOP

Del

回覆 引用 TOP

好同意,呢度好多人吹到字母哥好神
佢個人能力的確係強同好靈活,但仲有好大改善空間
今場贏只係贏團隊同勞比斯大爆發
而且泡泡龍太弱,就算公鹿冇字母哥亦唔見得贏唔到呢一圈

佢防守冇占士咁HEA, 打法真係似早期占, 達陣

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-16 11:25 AM 發表

好同意,呢度好多人吹到字母哥好神
佢個人能力的確係強好靈活,但仲有好大改善空間
今場贏只係贏團隊同勞比斯大爆發
而且泡泡龍太弱,就算公鹿冇字母哥亦唔見得贏唔到呢一圈 ...
呢一場佢比我感覺甩甩漏漏,進攻唔夠一氣呵成
而且正如你所講
鹿仔成隊波既好手唔少,令到字母哥既存在感降低

https://scontent-b-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/703711_10151465403134705_42812810_o.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 占占23 於 2019-5-16 11:34 AM 發表

佢同當年既占士仲差好遠
唔講其他
占士唔開進攻MODE時,都可以靠佢既視野同PASS
開PG MODE黎搵到空檔既隊友

呢樣野字母哥已經無得比
我敢講如果同齡既占士放係呢一隊波
勇士都唔會係對手

Lbj當年真feel有帶起成隊波既感覺
公鹿就算字母哥落埸 差別都吾係太遠

回覆 引用 TOP

字母先24歲
香討期望佢十項全能?
猩猩26-27歲組三巨頭果陣final單場8分比你地吹到天上有地下無

引用:
原帖由 TAT 於 2019-5-16 12:21 PM 發表

字母先24歲
香討期望佢十項全能?
猩猩26-27歲組三巨頭果陣final單場8分比你地吹到天上有地下無
冇期望佢十項全能,只係呢度啲人講到又話咩得字母哥得天下,又話咩一個字母哥夠打低勇士
佢既水準的確係球星,呢樣冇人會質疑

引用:
原帖由 占占23 於 2019-5-16 11:34 AM 發表

身高有絕對既優勢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-16 12:39 PM 發表

冇期望佢十項全能,只係呢度啲人講到又話咩得字母哥得天下,又話咩一個字母哥夠打低勇士
佢既水準的確係球星,呢樣冇人會質疑
呢種既體能, 身高有絕對優勢既球員
無特別既話, 初期技術無咁好係好正常
滑翔機同夢幻人初期都係體能波, 係中期技術先開始精湛
始終要時間

回覆 引用 TOP

字母哥成個打法唔等同占士
占士一開始係君臨天下,球隊阿大
乜都係由佢去發動,佢主宰球隊
但字母哥可以係團體球員
由新仔一步步鞏固做主將
佢好肯按教練安排打波
所以樓上話字母哥落場隊波好似冇咩分別
戰術上嘅運行冇好大改變
亦係公鹿唔只得一兩種戰術
不過唔係可以冇字母哥
而係大家都盡力等佢有休息嘅時間

如果字母哥唔夠強的話
都唔會有 60 勝同入到東岸決賽
望吓佢地陣容
除字母哥之外,其他球員只算好球員
但實在講唔上華麗

bucks d 後備 二線好好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bobic 於 2019-5-16 01:53 PM 發表

字母哥成個打法唔等同占士
占士一開始係君臨天下,球隊阿大
乜都係由佢去發動,佢主宰球隊
但字母哥可以係團體球員
由新仔一步步鞏固做主將
佢好肯按教練安排打波
所以樓上話字母哥落場隊波好似冇咩分別
戰術上嘅運行冇好大改變
亦係公鹿唔只得一兩種戰術
不過唔係可以冇字母哥
而係大家都盡力等佢有休息嘅時間

如果字母哥唔夠強的話
都唔會有 60 勝同入到東岸決賽
望吓佢地陣容
除字母哥之外,其他球員只算好 ...
無錯
其實占士既教練長期用佢黎打23號戰術
當年布公公攞到COY都係因為占士

占士同字母哥最大既唔同
就係隊波有占士就有力爭冠,無佢就分分鐘PO都無
公鹿無字母哥或者只係一隊普通PO球隊
但有佢就錦上添花,有力爭標
簡單啲講就係占士對球隊既重要性
同埋球場上既主宰力,遠遠大過字母哥

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。