註冊 登入

Mr. 聽晚開十周年紅館演唱會

Mr. 聽晚開十周年紅館演唱會 E-mail 此主題給朋友

有冇同好?
最中意係佢地首《森林》同《昨天》
https://youtu.be/cXhMmKFpFeQ

https://youtu.be/M6q67DSxeQc進入香討影片區

熱賣及精選
Even dunno there is a concert

回覆 引用 TOP

今晚睇咗,好開心,哎到聲沙

回覆 引用 TOP

覺得昨天正好多 聽個時回憶噴出泥

回覆 引用 TOP

邊個會睇?

引用:
原帖由 muimuibaby 於 2019-5-18 02:59 AM 發表

邊個會睇?

回覆 引用 TOP

無恥抄歌

回覆 引用 TOP

咁快十週年,但出過咩hit 歌呢?

回覆 引用 TOP

森林堅正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咖哩哥哥 於 2019-5-16 11:44 AM 發表

有冇同好?
最中意係佢地首《森林》同《昨天》
https://youtu.be/cXhMmKFpFeQ

https://youtu.be/M6q67DSxeQc
其實唱得咁好,把聲真係幾似陳奕迅,

https://www.youtube.com/watch?v=lv_9ldCB4a4

只係D歌唔夠有代表性,可以將D音樂玩得勁D,唔駛咁平淡。

😀🤣😅😍😋😎😆

個人簽名: 黃金工程

回覆 引用 TOP

我有去睇十七號那場。好睇呀!

回覆 引用 TOP

好多年前係麥當勞聽到「如果我是陳奕迅」,開始留意Mr., 之後聽埋佢隻碟,幾好聽所以介紹埋比當時女友聽(依家係我老婆)。之後沒太留意,新歌沒有聽過甚至廣東歌都小聽。
一日去衞訊買電話佢話有Mr.演唱會飛送,call起我一些回憶,點知個衰佬話平飛送哂,買多8舊先有貴飛送,想起《森林》《想太多》,好啦買就買反正好似好著數,之後就買了一堆用唔著或明知比人劏既垃圾歸家。
星期六,同老婆幾經艱苦放底兩個細路比嫲嫲湊,兩個開開心心去睇Mr.,就算明知多數都唔識佢d歌,都去試下啦,萬一真係悶同唔欣賞就早d離場番去接小朋友啦,去到現場,乜咁後生既d fans,我兩公婆好似格格不入咁,仲要係大部份後生,又有我喜愛的性感美女。仲有後生仔帶燈牌!咩料呀男人老狗?入到場演唱會開始,除左第一首歌,我全部唔識,但非常過隱,全場都好High,我未聽過,但一d都唔悶,因為氣氛好好,我一直按捺著自己不要起身跳,一直看著身邊的年輕男女,好投入咁享受,係真係享受,我由年青時一直祈待既享受,可惜我人已老去不敢造次,但看著都開心。
可能我多年無睇演唱會,所謂貴飛都只是山腰,仲要三面台感覺更遠,沒有華麗的舞台,沒有嘉賓,但我享受,有一半是現場氣氛,有一半是Mr.的誠意。音樂、十年香港的經歷、渺小中的艱難、原來他們有70多首歌而我太概只識十首,原來佢地得大約7首情歌,原來我錯過了。幸運地這次我沒錯過,雖未算是fans, 但好慶幸買了一堆垃圾後得到心滿意足的補償,若能近一點當然更好。
奇怪左右隔離乜你唔係衛訊送飛?做乜你地high到企哂起身手舞足蹈?知唔知叔叔我幾想企起身話你知咩叫瘋狂?最後我只能盡我所能,舉起那已肥胖年老的手,為怕嚇壞你們,忍住後半段我所熟悉的歌不太大聲唱和,我想請求你們幫我盡情尖叫!我慶幸我有到場,感謝你們Mr.,更感謝你們的fans歌迷,令我可再感受年輕。
最後Mr.好像不太情願再唱「如果我是陳奕迅」,原本的確呢首歌,沒有甚麼特別意義含意,但原來是我當年,踱步在街上觀摩眾人的回憶。希望你們能再唱,和努力唱下去!

引用:
原帖由 禁言先生 於 2019-5-20 11:49 PM 發表

好多年前係麥當勞聽到「如果我是陳奕迅」,開始留意Mr., 之後聽埋佢隻碟,幾好聽所以介紹埋比當時女友聽(依家係我老婆)。之後沒太留意,新歌沒有聽過甚至廣東歌都小聽。
一日去衞訊買電話佢話有Mr.演唱會飛送,call起我一些回憶,點知個衰佬話平飛送哂,買多8舊先有貴飛送,想起《森林》《想太多》,好啦買就買反正好似好著數,之後就買了一堆用唔著或明知比人劏既垃圾歸家。
星期六,同老婆幾經艱苦放底兩個 ...
18號真係近10年最精彩既演唱會之一
我自己都好慶幸自己有入場睇
氣氛完全係近年黎最High 兼且唔會過火
介唔介意講你幾大到

引用:
原帖由 toxicboy2017 於 2019-5-22 12:31 AM 發表

18號真係近10年最精彩既演唱會之一
我自己都好慶幸自己有入場睇
氣氛完全係近年黎最High 兼且唔會過火
介唔介意講你幾大到
可笑 多麼可笑 自覺渺小
還說笑 不經不覺 大個了多少
烈酒可會吃不消 夢想會否蒸發掉
但我沒有飛氈 你可會明白到 昨天很遠

呢首係果晚認識既歌,之後愛上了。

40中年紀,好想high巳不敢high......首歌寫出了我感受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 禁言先生 於 2019-5-20 11:49 PM 發表

星期六,同老婆幾經艱苦放底兩個 ...
共鳴,不過我係買貴飛,但又初初唔敢企係身大叫嘅中女,畢竟都唔年青,但整個氣氛令我當下舉手一齊唱,佢地嘅歌其實好好聽。

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。