• 瀏覽: 8,604
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
點解唔做高層/老闆?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Woweeee 於 2019-5-16 02:41 PM 發表

係間細公司做左就一年,有個高層一入黎做兩個月就同老闆呻無自己無𡃁,乜都要一腳踢,想請返個人幫下手,原來想請個frd入黎做,於是日日同我老闆講我壞話,最後俾佢得米啦!
我老闆真係同我講公司想重組架構,叫我自己走,會俾時間我搵工喎。

話重組架構又一蚊都吾洗賠🤬 ...
老實講,呢啲公司,早走早著。

------------------------------
一支破筆 橫掃千軍
香港民主運動
總軍師

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀
------------------------------

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Woweeee 於 2019-5-16 02:41 PM 發表

係間細公司做左就一年,有個高層一入黎做兩個月就同老闆呻無自己無𡃁,乜都要一腳踢,想請返個人幫下手,原來想請個frd入黎做,於是日日同我老闆講我壞話,最後俾佢得米啦!
我老闆真係同我講公司想重組架構,叫我自己走,會俾時間我搵工喎。

點解唔洗賠?

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-17 06:18 PM 發表

點解唔洗賠?
佢用好多藉口叫我自己辭職,例如覺得我做得吾開心、公司發展好急速會覺得我handle吾到 等等 全部都係佢覺得⋯
我考慮左成個星期,既然都開到口自己走好過收信
佢收左我封信就話 其實都係因為公司想重組架構,都吾關你事既⋯賠償既野就睇下有無啦~

引用:
原帖由 Woweeee 於 2019-5-17 07:00 PM 發表

佢用好多藉口叫我自己辭職,例如覺得我做得吾開心、公司發展好急速會覺得我handle吾到 等等 全部都係佢覺得⋯
佢收左我封信就話 其實都係因為公司想重組架構,都吾關你事既⋯賠償既野就睇下有無啦~ ...
咁你自己蠢姐……佢想炒你,當然等佢出信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-17 06:18 PM 發表

點解唔洗賠?
佢收左我封信就話 其實都係因為公司想重組架構,都吾關你事既⋯賠償既野就睇下有無啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一人行 於 2019-5-17 09:25 AM 發表

係架!

一朝天子一朝臣,只要你上面個頂頭上司換左人,新嚟嗰個就可以基於辦公室政治嘅動機,而諗辦法要你走,即使你工作表現冇問題都係咁話。

你可以按制自己嘅工作表現,但上面嚟個咩野人head住你,你控制唔到,所以係冇保障。 ...
打工就係!不要記在心裡,佢出💲,你番工!

回覆 引用 TOP

引用:

一於告佢地啦。

回覆 引用 TOP

打工最好就當然係大機構
有保障有制度
你做唔到就好蝕底

回覆 引用 TOP

引用:

粗粗地搵份政府工做住先!

回覆 引用 TOP

引用:

甘即系几时last day 先?吾同你搵两个🈷,老板照出粮??

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:

俾人炒原因有四
1 無能
2 人品差或埋唔到堆
3 成為代罪羔羊
4 公司冇錢
你諗下自己係邊隻

回覆 引用 TOP

係香港人無保障

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]