註冊 登入

[翡翠台] 上星期倚天單日收視高達27點,你地係吹佢唔脹

引用:
原帖由 異域回收的隊長 於 2019-5-17 07:48 PM 發表

收視高又點?又唔係無綫功勞
人哋拍得好,又唔係無綫拍。關無綫咩事。有咩值得高興?收視越高反而襯托出自己自製劇水平低下。
自己倒自己米。好值得宣傳係米? ...
人地用收視吸廣告商,賺到錢理得係唔係自己拍。
個個台都買劇黎播啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-5-19 03:11 AM 發表

後生的,玩手機倚天遊戲好過,自己做倚天主角好過看劇睇别人做主角
可惜不斷課金十抽抽到爛角… 花成千蚊只能做垃圾角

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座

回覆 引用 TOP

遲吓周芷若吃了迷藥,俾丐幫成群乞丐霸王硬弓施暴嗰一集,收視率仲高呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 naly 於 2019-5-19 11:31 AM 發表

上年下半年整個930時段都係平均收視22點以下, 直到鐵探先至高收視, 搞到唔買大陸劇播都唔得。 有時都唔係話撐無綫或者大陸劇, 只係其他電視台和某D港劇太唔爭氣 ...
其實係成個影視界都吾爭氣!新演員又吾爭氣!拍黎拍去都係個堆人做睇都睇到厭!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Woo~ 於 2019-5-19 10:24 AM 發表

哦,原來用身邊同事睇唔睇就可以斷定晒,你都好撚野
可能佢喺蘋果做

回覆 引用 TOP

鐵探做完 入面又楊明同黃智賢
依家楊明 9:30 又見到佢
黎緊接檔 咩好日子?又黃智賢
真係唔斷氣咁 幾時會有唔同人演 俾返少少新鮮感黎呀

回覆 引用 TOP

倚天起碼好過無線的膠劇

愛國 = 愛黨 = 愛錢 = 揾夠錢移民美國 = 系美國偷竊機密賣比大陸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jw808 於 2019-5-19 11:41 AM 發表

人地用收視吸廣告商,賺到錢理得係唔係自己拍。
個個台都買劇黎播啦
最多米盤數好睇D,賺到幾多?几耐先填返舊年啯兩億。覺得自己唔使做賺到廣告費快又再去買劇,自制劇繼續咁水平。米又係惡性循環

回覆 引用 TOP

其實收視對於觀眾嚟講有咩關係呢
要睇嘅人自然會睇
收視只對電視台有直接影響數據去拿廣告收益
觀眾對這個可以不理吧
高收视又唔係有錢分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異域回收的隊長 於 2019-5-19 09:39 發表

我坦白话你知。我唔系HK人,我在广东
要睇呢D我直接上网睇
使鬼睇你TVB
TVB要北上,但搞到我哋广东人都唔睇,畀鬼睇?
特登用简体话你知
不用話我知,用乜嘢睇 每個人都有自己喜好選擇 你睇唔到就話俾鬼睇,依個係乜嘢邏輯

套野係差,但其實比起無記以前果d,都好好多

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個宇宙的魚蛋 於 2019-5-19 07:27 AM 發表

蘋果日報咪一樣越多人盲反 , 就越多人登記訂閱 , 依家已經超過300萬人登記訂閱 ,
1點收視=65000人 , 300萬人=收視46點 , 蘋果日報收視46點 , 無綫收視得嗰27點

【4大常見問題】300萬人成功登記 蘋果免費註冊攻略話你知
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190518/ ...
咪玩數字遊戲
我都可以話TVB一日加埋有百幾點收視

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邪童非 於 2019-5-19 12:50 PM 發表

不用話我知,用乜嘢睇 每個人都有自己喜好選擇 你睇唔到就話俾鬼睇,依個係乜嘢邏輯
国产剧,都系网上大结局先。真中意睇,自然去睇左
使鬼睇你TVB
我唔系睇唔到,系选择唔睇
广东人会在TVb睇国产剧?真系有咁嘅人?
北上既冇办法讨好大6观众,例如铁探点播率。又得失原有观众
依家就搞到两头唔到岸。系我损失?

星期日無愛回家姐

回覆 引用 TOP

有冇發覺8:30-  9:30時段,好少會出事,起麻坐底有24點

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。