註冊 登入

[翡翠台] 上星期倚天單日收視高達27點,你地係吹佢唔脹

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-5-19 01:26 PM 發表

一集未睇過!
住井底冇電視又冇得上網。。。

熱賣及精選
趙敏吾靚

最好換心颖

回覆 引用 TOP

比大陸人看梗係高收視

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-5-19 03:12 PM 發表

住井底冇電視又冇得上網。。。
係都睇權力遊戲啦!cctvb冇睇好耐!

南無阿彌陀佛

回覆 引用 TOP

呢套真心係垃圾

最慘就係TVB幾高收視都有人話播大陸劇俾大陸人睇。VIU, 開電視, 港台就算零收視, 都話係俾香港人睇的良心電視台

tvb已經好耐冇拍古裝武俠劇,根本而家tvb個策略就係只拍時裝, 啲高成本嘅古裝劇就直接買大陸劇播。

回覆 引用 TOP

講真我有追,但問心講呢套拍得唔係最好,無喱頭慢鏡太多,又唔多利用電腦特技喺武打上面,但係金庸寫得好絕,只要跟住故事結構拍出來已經好好睇。

回覆 引用 TOP

基本上金庸劇只要有較多資源拍就會好, 除非你亂咁拍, 好似98神雕, 18笑傲江湖。 無綫播大陸劇雖然唔係套套收得, 但毎兩套至少有一套收得。 呢套D慢鏡確實多, 特別係最頭幾集, 十集之後會少D

回覆 引用 TOP

香港依家要拍金庸劇已經好難, 一是搵唔到合適人選, 二是無資源

反中黃狗日反夜反,一樣咁多人睇,吹呀?

隨時上30點😄

引用:
原帖由 支那領導班子 於 2019-5-19 01:32 PM 發表

靜係佢認返佢太師父果一刻,我都哭了,本地而幾多套拍倒呢d催淚彈先?
光明頂、武當山,2集都好精彩

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期浪漫的老闆 於 2019-5-19 05:21 PM 發表

隨時上30點😄
84TVB神鵰當年播,當年平均收視為62點,19倚天收視要超過60點才能成為經典

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Takashiamano 於 2019-5-19 05:09 PM 發表

反中黃狗日反夜反,一樣咁多人睇,吹呀?
收視升唔過60點也是事實

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。