註冊 登入

[翡翠台] 上星期倚天單日收視高達27點,你地係吹佢唔脹

收視高又點?又唔係無綫功勞
人哋拍得好,又唔係無綫拍。關無綫咩事。有咩值得高興?收視越高反而襯托出自己自製劇水平低下。
自己倒自己米。好值得宣傳係米?

熱賣及精選
引用:
原帖由 邪童非 於 2019-5-19 09:14 AM 發表

你依啲人乜都分地區,咁你屋企係咪乜都 made in HK 先
我坦白话你知。我唔系HK人,我在广东
要睇呢D我直接上网睇
使鬼睇你TVB
TVB要北上,但搞到我哋广东人都唔睇,畀鬼睇?
特登用简体话你知

引用:
原帖由 waikongli 於 2019-5-19 09:51 AM 發表

樓主思想太消極,睇劇不分國界,係欣賞和值5值得睇,收视高,就要問自己點樣改善,不要永遠停留6O,70年代,內地永遠差,看今年,進步一日千里,我內地出世 當年港產片照亮成個廣東廣西,现在呢,反看tvb ,青黃不接 ...
但依家係冇改善,仲念住繼續買劇,重複延禧。咁多年自己有改善咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jw808 於 2019-5-19 11:41 AM 發表

人地用收視吸廣告商,賺到錢理得係唔係自己拍。
個個台都買劇黎播啦
最多米盤數好睇D,賺到幾多?几耐先填返舊年啯兩億。覺得自己唔使做賺到廣告費快又再去買劇,自制劇繼續咁水平。米又係惡性循環

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邪童非 於 2019-5-19 12:50 PM 發表

不用話我知,用乜嘢睇 每個人都有自己喜好選擇 你睇唔到就話俾鬼睇,依個係乜嘢邏輯
国产剧,都系网上大结局先。真中意睇,自然去睇左
使鬼睇你TVB
我唔系睇唔到,系选择唔睇
广东人会在TVb睇国产剧?真系有咁嘅人?
北上既冇办法讨好大6观众,例如铁探点播率。又得失原有观众
依家就搞到两头唔到岸。系我损失?

引用:
原帖由 邪童非 於 2019-5-19 01:07 PM 發表

得啦 得啦 你依啲自我中心嘅人,咁有啲年老嘅 冇得上網嘅 仲有好多原因,即係有錢人同你講 你坐飛機 點解唔坐私人飛機 坐啲限時限刻嘅 我都食完返黎啦 ...
你唔知道大6,流量卡好平。D人都系手机睇。老人都有好多。视频app几普及。真系冇咩人从来唔上网,点都有部手机。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。