字母哥的為人 抵讚

字母哥的為人 抵讚 E-mail 此主題給朋友

其實字母哥的領軍能力都真的幾強大 無私 經常在賽後嘅interview都願意和隊友一起受訪問 他在剛剛結束嘅interview更是先邀請George Hill坐中間後來只是他唔願意 字母經常用行動去說明籃球是team game, 不是個個超級巨星都會這樣做 仲要穿著”Africa”的上衣 唔似其他巨星只愛穿自家嘅品牌 抵讚

在場外又經常捐錢返去希臘和非洲 沒有忘本 私生活又檢點 好人自然有好報

他曾經貧窮到要在街邊賣嘢為生讓他成為巨星後都沒有一點架子 由細到大四兄弟互相扶持成長 家中又不是大佬 讓他練成一種很強烈嘅團體精神

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
因為佢仲未上位! 每個球星初時都係咁,大家熟悉的串星Durant, 佢亦來過香港參加小型宣傳活動,亦很好同其他人映相,
但佢成左名之後,佢會唔會再親切?

回覆 引用 TOP

金錢權力容易令人腐化,保持到初心不易呀

回覆 引用 TOP

在歐洲長大無學壞lor,其實好多美國本土球員都係街頭出身,正宗MK飛一名,艾佛遜Anthony個D直情入左幫會

回覆 引用 TOP

等佢拿埋smvp and fmvp 先講啦

幾年前的kd都係甘啦
個樣成個on9仔甘

MJ 初出頭都唔串,後來越來越串,好波唔代表一定唔串

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JustView 於 2019-5-18 06:51 PM 發表

等佢拿埋smvp and fmvp 先講啦

幾年前的kd都係甘啦
個樣成個on9仔甘
係呀
初出道既KD好多人都話佢乖乖仔
形像正面

而家又懦夫又串串貢又成隻小學雞咁

https://scontent-b-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/703711_10151465403134705_42812810_o.jpg

回覆 引用 TOP

聽過字母哥很多次的訪問 覺得他很成熟有戰士的特貭 是隊友願意play for him嗰種人 年輕球員中只有爵士的Donovan Mitchell 也有這種領軍“大家 do it together”的責任……………感覺絶對不像cupcake KD咁小朋友又無領袖的風帆

回覆 引用 TOP

字母哥本來要返希臘。佢父母同兄弟定居唔到美國。

自己ㄧ個人冇意思。好在經理人終於攪掂佢家人。

回覆 引用 TOP

猴活,KD 一開始都俾人話乖仔,可惜你做乖,d 傳媒反而就喜歡歇你事非,小人就利用你,反而隊中其他真小人活得更容易

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。

回覆 引用 TOP

係未串  唔係唔串

回覆 引用 TOP

OJ Mayo 在訪問中都說過經常會發訊息提點字母哥的打法 我估cupcake KD應該不會有舊隊友願意主動提點佢呀 唔打柒佢都偷笑啦

回覆 引用 TOP

乖仔形象唔吃香的,一定要有少少串77先受歡迎

回覆 引用 TOP

佢撚係超級巨星啊,巨星都未叫得上,普通星仔咋佢,當佢真正上咗位,巨星甚至超巨,到時你再討論下佢個為人啦

引用:
原帖由 fight132 於 2019-5-19 05:40 PM 發表

佢撚係超級巨星啊,巨星都未叫得上,普通星仔咋佢,當佢真正上咗位,巨星甚至超巨,到時你再討論下佢個為人啦
明星賽東岸最高票 好大機會MVP and/or DPOY 咁都叫做普通星仔 無語......

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。