註冊 登入

[海外電影] @@.... 估唔到 殺神3 ....仲好睇過 復仇者聯盟4.....

本主題由 System 於 2019-5-23 05:00 AM 解除限時關閉

@@.... 估唔到 殺神3 ....仲好睇過 復仇者聯盟4..... E-mail 此主題給朋友

兩個鐘 差唔多 由頭打到尾,完全冇冷場,唔似得 復仇者聯盟4 ,
3個鐘頭悶足兩個幾鐘頭 !!!
呢套嗰啲打鬥場面簡直係精彩絕倫 ,有幾幕睇到全場哇哇聲!!!!
一百分滿分我比90分
絕對值得推介

熱賣及精選
睇過第一集, 對呢款打鬥無乜興趣就位太誇張, 又唔夠動感, 同埋太血腥

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

又打手
殺神第一集好睇,呢集好差

雖然復4都唔係好好睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-5-18 08:48 PM 發表

兩個鐘 差唔多 由頭打到尾,完全冇冷場,唔似得 復仇者聯盟4 ,
3個鐘頭悶足兩個幾鐘頭 !!!
呢套嗰啲打鬥場面簡直係精彩絕倫 ,有幾幕睇到全場哇哇聲!!!!
一百分滿分我比90分
絕對值得推介
https://wmoov.com/assets/movie/photo/201904/JohnWick3Launchpost ...
識睇電影嘅話伽伯農,Greenbook,孟買酒店已經秒左復4啦…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sanjiii 於 2019-5-18 10:01 PM 發表

又打手
殺神第一集好睇,呢集好差
乜讚好睇就係打手㗎喇咩 ??
咁我今日散場聽到個個都讚不絕口,
 唔通佢哋都係打手???

肯定

回覆 引用 TOP

樓主真係好威.....明明打得冇上2集咁好睇...可以完全無視~

回覆 引用 TOP

其實預左喇, 套套拍到三已經無乜好拍, 多數格硬加長又無乜新意~唔方會好睇~

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
人地又電單車,又飛刀,又水底,又玩刀,又爆頭,若然有人咁多花式都唔中意,咁重有乜好講?

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座
引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-5-18 10:19 PM 發表

乜讚好睇就係打手㗎喇咩 ??
咁我今日散場聽到個個都讚不絕口,
唔通佢哋都係打手???
套戲好唔好睇,需唔需要拉其他戲黎比較?順便踩一下?
個個都讚不絕口,有冇同你一樣話仲好睇過復4?
如果有人話,殺神3仲好睇過流浪地球,你會唔會覺得莫名其妙

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-5-19 11:27 AM 發表

其實預左喇, 套套拍到三已經無乜好拍, 多數格硬加長又無乜新意~唔方會好睇~
你未睇就出少句聲啦

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-5-19 12:26 PM 發表

套戲好唔好睇,需唔需要拉其他戲黎比較?順便踩一下?
個個都讚不絕口,有冇同你一樣話仲好睇過復4?
如果有人話,殺神3仲好睇過流浪地球,你會唔會覺得莫名其妙 ...
復仇者聯盟4真係好多人都話唔好睇喎

引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-5-19 01:06 PM 發表

復仇者聯盟4真係好多人都話唔好睇喎
咁你咪開個主題討論復4點唔好睇法
要講殺神3好睇,就好好咁講返呢套戲
我最憎啲人贊復4要拉流浪地球黎踩下
贊流浪地球又拉復4黎踩
殺神就殺神,系列電影,你可以話係三集中最好睇,有人話第一,有人話第二,都OK
同理,復仇4根本性質唔同,要比可以同復1~3比,你可以話復4係幾集中最差一部,都OK

重點唔好成日講好多人話好睇,又或者好多人話唔好睇,到底幾多人?有冇做下統計?有冇數據?
咩戲都有人話好睇,有人話唔好睇
睇戲好主觀,自己感覺最重要,好多人話關我鬼事?人地又唔代表你

如果真係要講數據,爛蕃茄,IMDB呢類評分係美國人居多,美國人自己撐自己戲打分高分俾復4唔出奇
拎豆瓣評分,呢個中國人電影大站,冇道理偏幫美國電影,唔好睇故意評高分?

8.6分   58萬人評價
細分項目
5星 49.3%
4星 34.4%
3星 14.2%
2星 1.5%
1星 0.6%

58萬人投票中,5星加4星=83.7% 認為好睇佔咁高比例
唔好睇2星加1星=3.1%

我真係唔知你話真係好多人話復4唔好睇,所謂"好多人"理據係邊?

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-5-19 11:49 發表

人地又電單車,又飛刀,又水底,又玩刀,又爆頭,若然有人咁多花式都唔中意,咁重有乜好講?
我未睇。最緊要係.....有冇pencil?

回覆 引用 TOP

69 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。