註冊 登入

[綜合資訊] 大阪行程安排

大阪行程安排 E-mail 此主題給朋友

已經訂了6日京阪神自由行,其中兩日還未决定,請教一下大家
day1,入住酒店
day2,京都包車一日遊
day3,木津市場,奈良,心齊橋晚飯
day4,白濱包車一日遊
day5,神户outlet
day6,木津市場買水果回港
我唔知day3的行程會否好趕,因為每天都是大約早上10:00出發,去奈良只是想睇下鹿,唔會再行啲乜寺,又或者唔去木津,只去奈良和心齊橋會輕鬆啲?
頭痛緊day3&5的行程,謝謝大家意見!

熱賣及精選
D3行程完全唔會趕 奈良來回車程加埋90分鐘 淨睇下鹿仔行下坐下90分鐘。反正你地最後一日會去木津買野上機 咁D3就唔好去木津啦 換其他行程落去啦 

d4 唔好去白濱啦 路程太遠來回車程加埋4個鐘 包車8個鐘 先冇左4個鐘 食飯一個鐘 即係得返3個鐘 玩唔到咩野睇唔到咩野 轉頭就要走 包車錢亦唔會平 唔划算

D5根本冇野煩 來回一次神戶+outlet血拼已經用左大半日

我是鳳凰我是豬
<<day4,白濱包車一日遊
每天都是大約早上10:00出發,>>

唔好去好過..

引用:
原帖由 鳳凰豬豬豬 於 2019-5-19 11:53 AM 發表

D3行程完全唔會趕 奈良來回車程加埋90分鐘 淨睇下鹿仔行下坐下90分鐘。反正你地最後一日會去木津買野上機 咁D3就唔好去木津啦 換其他行程落去啦 

d4 唔好去白濱啦 路程太遠來回車程加埋4個鐘 包車8個鐘 先冇左4個鐘 食飯一個鐘 即係得返3個鐘 玩唔到咩野睇唔到咩野 轉頭就要走 包車錢亦唔會平 唔划算

D5根本冇野煩 來回一次神戶+outlet血拼已經用左大半日 ...
D3就聽你意見唔去木津,訓到自然醒😬,再去奈良玩下鹿,然後hea遊心齊橋食晚飯
D4其實我好想去幾個景點,円月島、千畳敷、toretore魚市場,包車係幾貴,不過無其他地方選擇了,請教下你有什麼好提意🙏
D5我都係打算神户行下和血拼outlet

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-5-19 03:11 PM 發表

<<day4,白濱包車一日遊
每天都是大約早上10:00出發,>>

唔好去好過..
明白,咁請問你有無好提意呀?謝謝🙏

引用:
原帖由 siuyukchun 於 2019-5-19 15:19 發表

D3就聽你意見唔去木津,訓到自然醒😬,再去奈良玩下鹿,然後hea遊心齊橋食晚飯
D4其實我好想去幾個景點,円月島、千畳敷、toretore魚市場,包車係幾貴,不過無其他地方選擇了,請教下你有什麼好提意🙏
D5我都係打算神户行下和血拼outlet ...
toretore魚市場 都幾把鬼下

其實京都個邊好多野行 風景好靚 就算你包車一日都只係走馬看花 京都認真行認真玩 一個星期都唔嫌多

btw 你之前有冇去過京阪神 ?

我是鳳凰我是豬
引用:
原帖由 鳳凰豬豬豬 於 2019-5-19 03:30 PM 發表

toretore魚市場 都幾把鬼下

其實京都個邊好多野行 風景好靚 就算你包車一日都只係走馬看花 京都認真行認真玩 一個星期都唔嫌多

btw 你之前有冇去過京阪神 ? ...
京都我之前有去過兩次,不過都係好表面行下,所以今次打算去之前無去過的景點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siuyukchun 於 2019-5-19 03:22 PM 發表

明白,咁請問你有無好提意呀?謝謝🙏
我意思係10點出發太遲.
7.00 am 就差唔多.

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-5-19 03:50 PM 發表

我意思係10點出發太遲.
7.00 am 就差唔多.
7:00am,太早了吧😜,我打算hea遊咋😌

先旨聲明, 我是男, 今年二月第一次去奈良睇鹿, 結果俾我感覺係去黎把鬼, 又臭, 地下又多屎, 啲鹿又惡, 當然有啲遊客自己抵死自己攞黎, 但成個地方真係好臭好臭, 二月天氣凍都咁樣, 夏天真係不敢想像, 本身都鍾意動物, 但呢度真係勁污漕, 唔會再去!

引用:
原帖由 siuyukchun 於 2019-5-19 16:30 發表

7:00am,太早了吧😜,我打算hea遊咋😌
hea遊?
你不如數下自己去幾多個城市先

引用:
原帖由 puimanyip 於 2019-5-19 16:42 發表

先旨聲明, 我是男, 今年二月第一次去奈良睇鹿, 結果俾我感覺係去黎把鬼, 又臭, 地下又多屎, 啲鹿又惡, 當然有啲遊客自己抵死自己攞黎, 但成個地方真係好臭好臭, 二月天氣凍都咁樣, 夏天真係不敢想像, 本身都鍾意動物, 但呢度真係勁污漕, 唔會再去! ...
以前d鹿仔唔係咁樣樣ga 日本真係遊客成災

我是鳳凰我是豬
引用:
原帖由 鳳凰豬豬豬 於 2019-5-19 04:48 PM 發表

以前d鹿仔唔係咁樣樣ga 日本真係遊客成災
而家啲鹿醒過人, 你無餅俾佢地食真係睬你都有味, 仲會用鹿角撞你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 puimanyip 於 2019-5-19 04:42 PM 發表

先旨聲明, 我是男, 今年二月第一次去奈良睇鹿, 結果俾我感覺係去黎把鬼, 又臭, 地下又多屎, 啲鹿又惡, 當然有啲遊客自己抵死自己攞黎, 但成個地方真係好臭好臭, 二月天氣凍都咁樣, 夏天真係不敢想像, 本身都鍾意動物, 但呢度真係勁污漕, 唔會再去! ...
師兄,我7月去同兩個小朋友,不過都諗緊未必去

小弟月尾都會去白濱,但如果唔浸温泉同睇日落,好似嘥咗d。

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。