• 瀏覽: 1,978
  • 回覆: 24
9,12,6点三個出口,
想u番轉頭6点出,

萬一未能在讓路口的右線入的話,應該點? 
照樣左線入外圈行足一圈?
定入去切番內圈? 

(計劃路線中,截圖自Google map) 

附件

Screenshot_20190520-221551_Gallery.jpg(115.53 KB)

2019-5-20 10:28 PM

精選汽車
迴旋處有分新式有舊式, 你所問係唔係幅圖既迴旋處先?

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-5-21 12:01 AM 發表

迴旋處有分新式有舊式, 你所問係唔係幅圖既迴旋處先?
係呀,呢幅圖的迴旋處,我查Google map,除非佢改左
  謝謝解答

照樣左線入
你既問題係問兩條線向前行、過三個街口轉左入第四個街口、呢段路轉唔轉線行
我就有路行就行、右有位行去右再左有位行去左、直到過三個街口之後靠左準備到第四個街口轉左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 misweet 於 2019-5-21 02:05 AM 發表

係呀,呢幅圖的迴旋處,我查Google map,除非佢改左
  謝謝解答
呢幅截圖只係迴旋處某個出口單白實線禁止內圈車輛cut線跨越外圈走出迴旋處
你6點入6點走, 其實都要睇返係新式or舊式劃線
舊式, 你可以做外圈L兜個大圈玩行大運行足180度, 但每個出口你要望右防內圈有車想cut線跨越外圈走出迴旋處撞到你
新式, 你外圈每次行過左方有出口時都屬cut線, 要好小心防內圈行正線走出迴轉處相撞, 撞左就你蝕底, 最好在安全情況下行返內圈, 去到6點方向你就係主線走出迴琁處

有錯請指正

回覆 引用 TOP

跟交通標誌之後喜歡點行隨得你

回覆 引用 TOP

行內圈外圈睇交通情況同埋你駕駛技術, 車多或技術唔夠驚到6點位出唔到就行外圈, 車少或技術夠隨時出到就行內圈, 只係要留意無論新舊迴旋處若要cut線就小心隔離有冇車, 若行外圈亦要小心內圈有冇車要出圈.

回覆 引用 TOP

揾師傅補鐘最實際

回覆 引用 TOP

不用强行轉線,再行多圈,只花多十零秒

回覆 引用 TOP

講得呢句代表入口好多車唔止得你一架

打燈靠返右先入迴旋處D車多數都會讓

如果真係焗住出 行得個陣右線架車多數都會同你一齊出

我會慢慢行跟住打燈CUT去佢尾

回覆 引用 TOP

我之前開左班,教人用迴旋處

回覆 引用 TOP

明白喇,唔該哂大家意見,全部都幫到我

想知道大家潛規則  
主要互相忍讓啦。

Ps,係呀入迴旋處前右邊會2合1線,左邊1條大彎轉出來無耐就要入喇,未必cut到焗住入,最近先知有分新舊式,所以預先睇下條路 

引用:
原帖由 misweet 於 21/5/2019 11:02 發表

明白喇,唔該哂大家意見,全部都幫到我

想知道大家潛規則
主要互相忍讓啦。

Ps,係呀入迴旋處前右邊會2合1線,左邊1條大彎轉出來無耐就要入喇,未必cut到焗住入,最近先知有分新舊式,所以預先睇下條路  ...
規則就係依照交通標誌
若果真係有潛既你做唔做到先、早兩日有部寶馬做過示範

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 misweet 於 2019-5-20 10:28 PM 發表

9,12,6点三個出口,
想u番轉頭6点出,

照樣左線入外圈行足一圈?
定入去切番內圈? 

(計劃路線中,截圖自Google map)  ...
做外圈L囉,不過要留意內圈有車直出12點

回覆 引用 TOP

跟足路標,點行都得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]