註冊 登入

有冇人四十幾歲人都要受屋企氣

本主題由 nc99999 於 2019-5-24 04:52 PM 移動
講錢失感情,算吧啦。講真無錢幫人還條毛咩,自己都有頭家。一家人,開心咪講多兩句囉,唔開心就少d接觸。家和萬事興,家衰口不停,是但一個收口就自然會停啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 LEELEE^^ 於 2019-5-21 01:54 PM 發表

本人四十歲,已婚,同屋企人分開住,人吧口唔靈活,所以每次處理屋企重要事,我講任何提議都ban返轉頭,仲要下下大我,指責我,最近同佢地食飯起碼比細妹,妹夫,細佬鬧足一個鐘,我講既野都係為件時好,無私心動機,佢地用盡言語屈我自私逃避責任,仲話我你表遲能力差,同同事關係一定差,自幾年前屋企有成員炒燶股票,由細妹一次由一次頂,就開始有咁情況,我承認我無本事,又講野唔靈活,講吔都比佢地鬧,有冇四十幾歲人同後 ...
果然患難見"真情" 

回覆 引用 TOP

楼主,我正是同你一樣情況,更好笑既係,我媽叫我同弟婦道歉,緩和氣芬

回覆 引用 TOP

跟他們斷絕關係,唔洗再講嘢

回覆 引用 TOP

楼主,你都係論盡果類,搅到今日咁樣,佢地有五啱,但你自己都要反省一下!!!

舉例:
你的標题是"四十幾歲人",但你文章第一句便說"本人四十歲",四十和四十幾差好遠喎(俗語說無三不成幾)!

三年後到你四十三才可開始說四十幾!!!

五好亂嚟! x人燈籠才會報大三歲!

再加上全文大量錯別字,講野一舊舊,由此可见你的表達力和思維都很差劣。

似係乜都做五掂之人(少少事都做五掂!)

平日梗係得罪人多,稱呼人少!
難以成大器之人(因為得不到別人信任)!!!

回覆 引用 TOP

炒燶股既係邊個?

回覆 引用 TOP

有錢話事,無錢收聲🤔
最多唔見面😔😔
年飯都唔食🙂🙂

回覆 引用 TOP

yes.

回覆 引用 TOP

呢d飯食唔食到罷啦,有咩留返拜山講啦!

回覆 引用 TOP

樓主都放錯版啦。有冇睇清楚咖。

不過都同情嘅。冇錢出係會俾人睇唔起。

引用:
原帖由 灰的人 於 2019-5-23 12:58 AM 發表

樓主都放錯版啦。有冇睇清楚咖。

不過都同情嘅。冇錢出係會俾人睇唔起。
所以楼主自己都成,俾人睇五起,自己都有责任!

可憐人自有可恨之處!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEELEE^^ 於 2019-5-21 01:54 PM 發表

本人四十歲,已婚,同屋企人分開住,人吧口唔靈活,所以每次處理屋企重要事,我講任何提議都ban返轉頭,仲要下下大我,指責我,最近同佢地食飯起碼比細妹,妹夫,細佬鬧足一個鐘,我講既野都係為件時好,無私心動機,佢地用盡言語屈我自私逃避責任,仲話我你表遲能力差,同同事關係一定差,自幾年前屋企有成員炒燶股票,由細妹一次由一次頂,就開始有咁情況,我承認我無本事,又講野唔靈活,講吔都比佢地鬧,有冇四十幾歲人同後 ...
咁你真係廢嘛,為件時(事)好,D提議又廢,表遲(達)能力又差...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEELEE^^ 於 2019-5-22 12:41 PM 發表

個日因屋企有事商量,要一齊食飯,因為呢排要無可避免要多接觸佢地,個日食飯,連隔離枱都聽到佢地鬧我,我仲要係伙記叫我起身行開清潔,我失魂撞到伙記,個伙記仲叫佢地唔好鬧我,我面都冇晒。。 ...
邊間餐廳d員工咁無禮貌?枱客食緊野,叫個客行開比佢清潔?

我以前都好似你咁,見到人咁大聲夾惡,自己忍埋忍埋,比人當我好蝦,其實我只係唔想攪到個場面咁爛。現在已改變,我一定同佢開拖,唔會同佢客氣。

如果你無誇大佢既話,佢鍾意 ban 人,大人,甚至串人既ideas, 佢一定係一個鍾意踩人枱高自己個d港女,自己既就係最好既,最啱既,最 perfect 既,其他人個個都無料既 ..... 呢d只可以靠巴口黎傷人,一到落手落腳做,咪又要靠呢個幫,靠個個幫先攪得掂。

佢當住咁多人面前咁鬧你,都無考慮過大家一家人,要留點顏面比對方,只係要自己攞頭彩,要落人面,咁你都唔洗再比面佢,頭 dup dup 咁比佢鬧,下次係大庭廣眾之下爆番佢鑊甘,等佢試下呢d滋味,然後就唔好再聯絡,大家各自生活。

叫你個妹,要鬧就搵番攪出呢單野個個黎鬧,咁巴閉可以對住佢神主牌鬧爆佢,個亞哥都係無辜辜要為家人揹債個個。鬧乜鬼?鬧完人威盡有晒面,咁又點?又唔係佢一力承擔晒,咪又係要靠個亞媽攞錢出黎,有幾威 ?!

以樓主以而家年紀,性格較難改變,但有一點係結咗婚,只可以話表達能力差少少,可以講如果冇能力都結唔到婚啦!
當屋企出現有人炒股票,賭博等金錢問題,家人關係一定出現衝擊,可以係差不多反唔到轉頭,樓主現階段性格難改變,屋企人性格更難改變,可能呢個情況會一世跟住黎,可以講只有睇開d

回覆 引用 TOP

等你之後開帖話六十歲仲要受屋企人氣

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。