註冊 登入

[路線討論] 40路線是否過長?

40路線是否過長? E-mail 此主題給朋友

由荃灣麗城去到觀塘麗港城

都唔知經美孚做咩

最討厭一定攪大單文柔個肚臨結婚仲偷食胡定欣的陳x鵬,正狗公,臨結婚都攪到返屋企,貪就手唔理好醜,死性不改婚後仲同胡定欣有路,可憐單文柔為b忍個死佬,仲要人前扮䁔男,極嘔心
熱賣及精選
引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-25 11:40 PM 發表

都唔知經美孚做咩
對,而且每段路都有重疊

荃灣往黃大仙和290/A及港鐵重疊
荃灣往觀塘和紅小及港鐵重疊
葵涌往黃大仙及觀塘有紅小、港鐵和38
美孚往黃大仙有港鐵
美孚往觀塘有紅小及港鐵

40又慢又沒有獨市,簡直在浪費資源

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-25 11:40 PM 發表

都唔知經美孚做咩
但係以前40未改路之前,40係要經埋(石硤尾,九龍城及新蒲崗)
呢D地方.

而家既40途經既美孚就係要補償(荃葵)既乘客來往(石硤尾,
九龍城及新蒲崗)不便先至提出同6D攪(八達通卡轉乘優惠).

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!

回覆 引用 TOP

唔經美孚,荔景邨直上老龍就快喇
p.s. 紅頂只到牛頭角,42c要荃富街/大窩口先有得上,港鐵企足加太子站有排等

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!

回覆 引用 TOP

都唔知經美孚做咩 x 2

引用:
原帖由 Robert_Ho 於 2019-5-26 10:18 PM 發表

都唔知經美孚做咩 x 2
美孚有唔少人搭

引用:

都唔知經美孚做咩
40號未改行龍翔道時更耐。40號無得唔停美孚,一係搞美孚至觀塘特快,取代40號行美孚一段。

40應飛美孚、長沙環

引用:
原帖由 ckh31111 於 2019-5-27 09:30 AM 發表

40號未改行龍翔道時更耐。40號無得唔停美孚,一係搞美孚至觀塘特快,取代40號行美孚一段。
好似麗港城咁開條小巴專做美孚至觀塘,但收10元一位,睇下有無人搭?

最討厭一定攪大單文柔個肚臨結婚仲偷食胡定欣的陳x鵬,正狗公,臨結婚都攪到返屋企,貪就手唔理好醜,死性不改婚後仲同胡定欣有路,可憐單文柔為b忍個死佬,仲要人前扮䁔男,極嘔心
引用:
原帖由 ame3738 於 2019-5-27 01:13 AM 發表

美孚有唔少人搭
美孚多人搭係因為收6元幾唔合理地便宜,如果照收8.8元睇下美孚有幾多人搭?

引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-27 11:50 AM 發表

好似麗港城咁開條小巴專做美孚至觀塘,但收10元一位,睇下有無人搭?
齋做美孚直上呈祥道去根本唔夠客

引用:
原帖由 ckh31111 於 2019-5-27 11:52 AM 發表

齋做美孚直上呈祥道去根本唔夠客
美孚有成99座,麗港城只係38座

小巴只係16位以上,麗港城夠做反而美孚唔夠做?

引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-27 11:56 AM 發表

美孚一早就有條去觀塘小巴 如果非繁真係夠晨早一站打爆啦 使鬼經深水埗呀 而家就咁睇只有繁時先做到 不過都比40搶左唔少

回覆 引用 TOP

除非油荃線經荃葵涌,呈祥道,大埔道,舊40走線(石硤尾-譽港灣),觀塘繞道,40可飛走美孚,咁樣補償以一程車行舊40走線,唔會與40/290/290A重疊

引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-27 11:56 AM 發表

但美孚多交通選擇,唔似麗港城吊腳

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。