[其他] 巴士站應否加番排隊用鐵馬?

巴士站應否加番排隊用鐵馬? E-mail 此主題給朋友

原來9成係地下畫黃線,無哂排隊牌

排隊牌其實幾靚,應保留

最討厭一定攪大單文柔個肚臨結婚仲偷食胡定欣的陳x鵬,正狗公,臨結婚都攪到返屋企,貪就手唔理好醜,死性不改婚後仲同胡定欣有路,可憐單文柔為b忍個死佬,仲要人前扮䁔男,極嘔心
熱賣及精選
行人路空間有限
應該檢討地面劃線
同埋提高排隊意識
而唔係行回頭路再整窄行人路。

AV86 GH418 - AV109 GL7586 - ATR59 HX8945
ATE238 ME9327 - ATE239 ME9378
AVBWU290 RK6786
引用:
原帖由 MidtownMadness2 於 2019-5-26 19:28 發表

行人路空間有限
應該檢討地面劃線
同埋提高排隊意識
而唔係行回頭路再整窄行人路。
但有大量空間嘅站都搬走排隊欄

回覆 引用 TOP

巴士站點解冇晒排隊用鐵馬大家心知肚明

回覆 引用 TOP

一日都係佔中佔旺 政苦即刻指令三大巴士公司旺區收埋啲鐵欄 不過OK啦 香港唔係猜拿 香港人點都識自覺排隊 雖然隊形好排得好肉酸

YO !!

回覆 引用 TOP

許多巴士站鐵馬都摆錯位置,放在乘客的後面,截斷乘客逃生之後路,萬一有車衝埋來,等車乘客都無路可走。

引用:
原帖由 mormor88 於 2019-5-26 09:58 PM 發表

許多巴士站鐵馬都摆錯位置,放在乘客的後面,截斷乘客逃生之後路,萬一有車衝埋來,等車乘客都無路可走。
如果有車衝埋來,有冇排隊欄都係走唔切,總有一兩個唔好彩中到應

回覆 引用 TOP

6樓已經講左,如果唔係既話今日九龍灣站單意外死傷仲多
更何況本人見過有阿婆利用排隊鐵欄磨腳皮

當身體不見有傷  呼吸心跳一樣 以後剩餘自己  所以自強
若還是愛你  難道算妄想 未眠是漆黑到天亮
https://www.youtube.com/watch?v=ntvuq5UBh1E
「其實自己有痛苦,不一定會話俾人知」
引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-25 11:43 PM 發表

排隊牌其實幾靚,應保留
畫線先易搵條龍尾,鐵巴阻住人落車,流水線大忌

點擊數事關廣告收入,千其咪入毒果link

香港郊外大量荒廢農田,街市有大量空鋪。
把差的變得更壞, 損人不利己
激進派只會講大話 !

回覆 引用 TOP

個個都好似閲讀障礙
唔識睇牌

例如華明出九龍,270A,270B

一係見兩條線,見條B線排曬人,但其實要撘A線,跟住排,但見A線無人企,又唔好意行前A線企,驚被人話打尖(如果話人打尖果d就真係on77,唔知頭唔知路)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TL1596 於 2019-5-26 10:09 PM 發表

6樓已經講左,如果唔係既話今日九龍灣站單意外死傷仲多
更何況本人見過有阿婆利用排隊鐵欄磨腳皮
鐵欄點磨腳皮?

最討厭一定攪大單文柔個肚臨結婚仲偷食胡定欣的陳x鵬,正狗公,臨結婚都攪到返屋企,貪就手唔理好醜,死性不改婚後仲同胡定欣有路,可憐單文柔為b忍個死佬,仲要人前扮䁔男,極嘔心

回覆 引用 TOP

隊頭有條短欄杆好過咩都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心都涼埋 於 2019-5-25 11:43 PM 發表

排隊牌其實幾靚,應保留
係九巴先至興鐵欄
香港島好少

其實劃線可以方便「叫雙飛」既人轉軚
例如紅隧口102,106隊頭個S字形隊
當佢地等等下見到有110埋站時
走去前面上車會好麻煩

引用:
原帖由 GT0256 於 2019-5-27 23:48 發表

係九巴先至興鐵欄
香港島好少

其實劃線可以方便「叫雙飛」既人轉軚
例如紅隧口102,106隊頭個S字形隊
當佢地等等下見到有110埋站時
走去前面上車會好麻煩 ...
有定冇欄我覺得各有各好..
我樓下排780宜家D人係唔識睇地下方向..
人地話打橫排..D人就打直排..

Come come Kitty Kitty
You're so pretty pretty
Don't go Kitty Kitty
Stay with me

回覆 引用 TOP

有時地下油漆甩哂色
希望巴士公司做反d保養

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。