註冊 登入

[NBA賽事] 睇速龍真係睇到好感動

睇速龍真係睇到好感動 E-mail 此主題給朋友

以前既速龍,羅利同迪羅沙季後賽倒水
公鹿一開始領先2-0,教練用人調動差,速龍冇晒辦法應對,仲諗住速龍會俾人4-0橫掃
點知速龍冇放棄,一個一個咁打返起,三分唔準,做好防守,兩分兩分咁執
羅利成熟左好多,個波控得穩之餘防守做得好好,進攻仲好穩定,交到功課
可愛就更加唔駛講,關鍵時刻不斷搶到進攻籃板,帶傷打到好攰都有穩定表現,決心好強
公鹿球員質素高,但經驗唔夠,射波一唔準就冇晒辦法,教練調動已經做得好好,亦盡左力調動同應變,但球員打得唔好都冇計
如果沾士仲係東岸,今個東岸決賽一定好精彩
兩隊防守勁,打團隊既球隊入到決賽,絕對係球迷之福,唔駛再係決賽睇到件坦克車天龍八步橫衝直撞

精選樓盤
可唔可以搵返果堆泡泡龍GROUP

WE THE NORTH

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yaya~come 於 2019-5-26 11:48 AM 發表

可唔可以搵返果堆泡泡龍GROUP
唔知係恐沾症定乜,之前既速龍真係泡泡龍喎
其中一個倒水怪走左,新成員可愛同加素打到水準,最重要係羅利終於成長

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-26 11:51 AM 發表

其中一個倒水怪走左,新成員可愛同加素打到水準,最重要係羅利終於成長
今年0:2 之後
果堆
關占皇咩事

之前睇playoffs速龍佢兩個係差,但一向都覺得lowry比derozan好,起碼好多波佢會敢衝敢射,如果陣中有球星,佢以副手形式打會好好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yaya~come 於 2019-5-26 11:52 AM 發表

今年0:2 之後
果堆
關占皇咩事
沾王係順便攞嚟抽下水姐
講真,頭兩場打得差,嚟嚟去去得兩招,教練用人又差,真係好難想像會有得打
幸好之後有幾個打起左,公鹿自己又打得差,速龍既決心真係唔講得少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stern 於 2019-5-26 11:51 AM 發表

我想假設速龍仲係CASEY教, 但有可愛同MARC GASOL, 唔知可唔可以戰勝舊年既騎士.

我就覺得公鹿個教練有啲問題,明明有兩次拉開比數嘅機會,唔知點解就換左字母哥落去,即刻就俾速龍追翻上來。另外可愛喺關鍵球嘅處理上又真係高所有人兩班

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-5-26 11:57 AM 發表

我想假設速龍仲係CASEY教, 但有可愛同MARC GASOL, 唔知可唔可以戰勝舊年既騎士.
先撇除可愛同波爺唔啱呢個因素
但如果波波教呢隊速龍,相信公鹿唔會有第六場打,就算舊年既騎士都可能贏到
仲係Casey教我諗應該同今年差唔多

今年東岸好睇左好多

回覆 引用 TOP

頭兩場係差,直至第三場用可愛守字母就唔同。第三場雙加時最後字母6犯出場後險勝,就轉累點。公鹿最大問題係兩件主力唔掂(中出同小LBj)....中出頓已經兩場最後關键時刻被偷波。

懂得入場是9品

懂得出場是1品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 才華有限公司 於 2019-5-26 11:59 AM 發表

我就覺得公鹿個教練有啲問題,明明有兩次拉開比數嘅機會,唔知點解就換左字母哥落去,即刻就俾速龍追翻上來。另外可愛喺關鍵球嘅處理上又真係高所有人兩班 ...
呢個好難講,始終字母哥體力有限,上幾場第四節已經冇力
唔領先緊俾佢休息,唔通落後緊或者關鍵時刻俾佢休息
我覺得公鹿教練調動方面比速龍教練出色

不過可愛個樣明顯好攰。
同埋睇得出佢刻意留力到第三節中段開始爆,前段都係就住打,一來有傷,二來之前打佢one man真係鐵打都暈。

各位 ching 支持左速龍幾多年 ? 我十三年 , 今日真係好感動

57 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。