• 瀏覽: 7,512
  • 回覆: 21
主演:劉昊然、宋祖兒、陳若軒、張志堅、李光潔、許晴、江疏影、王鷗
導演:張曉波
出品單位:檸萌影業、靈龍文化、大神圈出品;
播出平台:優酷、騰訊視頻     浙江衛視周播 星期一至四 22:00-23:30(兩集聯播)

該劇講述了呂歸塵和羽然被命運的鐘擺推上亂世的大舞臺,經過一系列背叛、欲望、陰謀等挫骨入心的經歷後,一起書寫偉大歷史的故事。該劇全景呈現了在危難之際,少年們奮死而戰、終成為一代領袖的感人情懷。

https://www.youtube.com/watch?v=AgZzfa6Bblk

https://www.youtube.com/watch?v=icARsunNt-s

https://www.youtube.com/watch?v=Px2wXXcd0R8

https://www.youtube.com/watch?v=NBsuhOpxxHY

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 dinomum 於 2019-5-30 11:25 AM 發表

希望呢套會好睇
有劉昊然  都起碼有少少保證   如果都拍得好似九州海上枚雲記咁差既話  就真系要插整個團隊

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-5-30 10:30 PM 發表

上嗰套啲演員都唔差,所以好難講。 睇演員名單仲有張嘉譯同張豐毅。 對上一次睇昊然弟弟嘅電視劇係風起長林, 呢套我會為演員而捧場,七十集真心希望唔好拍得太差 ...
九州海上枚雲記不是演員問題   演技是在線的   是劇本太差演員都救吾返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-4 01:54 AM 發表

Ok, 依家用app同電腦再上騰訊可以睇到第一到八集嘅預告同相關片段,情況可能唔係咁壞,今日或者會有轉機。 係啊,封神演義又係唔知點解。

騰訊嘅交代係因為介質原因,上次權力的遊戲又係呢個用詞 ...
難怪我見咁耐都未有link有得睇

不知真假

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-9 11:47 PM 發表

剛才喺微博睇到啲消息話有另一套我的機器人男友劇會頂替九州,唔知真假,聽住先啦
看來應該涼了  就算可以播都不知幾時同會CUT不少劇情

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-16 02:16 PM 發表

騰訊到目前都未update幾時會播。如你所講,假若cut咗啲劇情,套劇唔好睇咗。 唔知幾時播唔緊要,至少俾觀眾知點解唔播,有啲會員為咗睇呢套劇特登充月費嘅 ...
上其他內地網傳可能永久停播.............好彩我會有其他載點睇劇不會有ED問題

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-16 04:13 PM 發表

點解永久停播呢, 又無明確嘅方針。 都幾同情啲製作單位,拍咗,錢又出咗,政策改唔俾播,做唔到啲咩,血本無歸。我俾嘅係年費,播咩都唔會有影響,只係偏愛內地嘅古裝劇,依家選擇越來越少 ...
內地時裝劇得公主王子式劇   好難有好睇的.....古裝劇需然都是  但提議材多一點可選擇

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-16 05:51 PM 發表

係囉,就算啱啱播完嘅真朋友,睇咗頭兩集,雖然AB好靚,鄧倫好有觀眾緣,朱一龍嘅演技好好, 不過都無咩動力要追,發覺原來最有驚喜係李治廷唱嘅主題曲。 古裝劇除咗宮斗,其他我唔會點揀,拍得有誠意就可以。 不過內地都有其他類別嘅劇值得睇。 等緊YY嘅全職高手 ...
AB無演技   朱一龍演技好   睇左知否對他感覺不錯   鄧倫就可圈可點啦  睇佢的劇得香蜜和早期楚喬傳的

全職高手我覺得正系搵楊洋拍就已經輸左  會破壞經典

引用:
原帖由 alexkkc 於 2019-6-16 06:08 PM 發表

限古令外還有限薪令和限權謀令,投資5億¥拍此劇有機會亦超標了,拍古裝風險很大!近期部《爵跡臨界天下》是最玄幻有靈獸守護主人似卡通片都可以播,不過腰斬《封神演義》編劇改到面目全非吐槽不斷令《朝歌》前車可鑑便危險了!限權謀令和限宮斗令之下,正播放中的古裝劇,有得睇趕快睇!關於限權謀令下影響了很多新劇了,所以要珍惜古裝剩下的題材! ...
好彩琅琊榜 以前就播左者    玄幻會禁嗎  如果禁埋真系無野睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-16 08:42 PM 發表

我好珍惜嘅, 因為知道好多拍咗嘅古裝劇都無得播。 覺得依家一套古裝劇可以完整咁播完,真係好好彩。 其實古裝劇係內地影視界嘅強項,唉唔明點解會到搞成咁 ...
希望將夜2播得了

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-16 09:06 PM 發表

真朋友裡面呢三位演員係現今娛樂圈流量坐穩top位置,各有擁躉, 不過流量呢啲嘢好虛,最重要都係實力同作品。

YY他上年嘅武動成績唔好, 全職高手拍得好唔好都好重要, 因為好多人想睇下佢可唔可以撐起套劇 ...
武動成績唔好就系因為佢演技吾得   加上改偏得吾好

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-18 04:16 PM 發表

YY嘅演技唔得呢點我認同。講到改編,嗰類別嘅劇種係比較難拍得好,一下子都諗到幾套,九州,擇天記,鬥破蒼穹
拍到變左武俠片咁

引用:
原帖由 jc340 於 2019-7-16 01:28 PM 發表

九州有機會今晚開播
【重磅歸來——#九州縹緲錄# 今晚浙江衛視&騰訊&優酷「確定」開播】
由劉昊然、宋祖兒、陳若軒、張嘉譯、張志堅、李光潔、許晴、江疏影等人主演的《@九州縹緲錄 》今晚22 : 00確定開播,播出平台依然是浙江衛視周播劇場&騰訊&優酷,期待嗎!!

回覆 引用 TOP

好像有角色被刪了   由70集刪到現在56集

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]