• 瀏覽: 7,512
  • 回覆: 79
主演:劉昊然、宋祖兒、陳若軒、張志堅、李光潔、許晴、江疏影、王鷗
導演:張曉波
出品單位:檸萌影業、靈龍文化、大神圈出品;
播出平台:優酷、騰訊視頻     浙江衛視周播 星期一至四 22:00-23:30(兩集聯播)

該劇講述了呂歸塵和羽然被命運的鐘擺推上亂世的大舞臺,經過一系列背叛、欲望、陰謀等挫骨入心的經歷後,一起書寫偉大歷史的故事。該劇全景呈現了在危難之際,少年們奮死而戰、終成為一代領袖的感人情懷。

https://www.youtube.com/watch?v=AgZzfa6Bblk

https://www.youtube.com/watch?v=icARsunNt-s

https://www.youtube.com/watch?v=Px2wXXcd0R8

https://www.youtube.com/watch?v=NBsuhOpxxHY

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
希望呢套會好睇

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-5-30 11:25 AM 發表

希望呢套會好睇
有劉昊然  都起碼有少少保證   如果都拍得好似九州海上枚雲記咁差既話  就真系要插整個團隊

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2019-5-30 09:48 PM 發表

有劉昊然  都起碼有少少保證   如果都拍得好似九州海上枚雲記咁差既話  就真系要插整個團隊
上嗰套啲演員都唔差,所以好難講。 睇演員名單仲有張嘉譯同張豐毅。 對上一次睇昊然弟弟嘅電視劇係風起長林, 呢套我會為演員而捧場,七十集真心希望唔好拍得太差

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-5-30 10:30 PM 發表

上嗰套啲演員都唔差,所以好難講。 睇演員名單仲有張嘉譯同張豐毅。 對上一次睇昊然弟弟嘅電視劇係風起長林, 呢套我會為演員而捧場,七十集真心希望唔好拍得太差 ...
九州海上枚雲記不是演員問題   演技是在線的   是劇本太差演員都救吾返

回覆 引用 TOP

Last minute突然撤檔,喺騰訊預告片段都無得睇咗

回覆 引用 TOP

可惜啊,突然最後30分鐘撤檔,等緊睇呢套,唔知將來仲有無機會上。

The backhand makes him different; his mentality makes him special.
引用:
原帖由 霸王擰 於 2019-6-4 12:34 AM 發表

可惜啊,突然最後30分鐘撤檔,等緊睇呢套,唔知將來仲有無機會上。
我係直接上騰訊諗住睇第一集,但係唔知點解喺首頁點都搵唔到,因為之前明明係有預告片,之後上微博至知情況。

上星已經係通過審, 突然之間無得播都唔知點解。 依家啲內地劇,真係可以順利播完已經算係贏

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-4 12:56 AM 發表

我係直接上騰訊諗住睇第一集,但係唔知點解喺首頁點都搵唔到,因為之前明明係有預告片,之後上微博至知情況。

上星已經係通過審, 突然之間無得播都唔知點解。 依家啲內地劇,真係可以順利播完已經算係贏 ...
預告都無埋就真係驚佢有排無得播番,好似話連封神演義既大結局都抽起埋,臨時由大宋少年志頂上,大陸劇D野真係完全估佢唔倒。

引用:
原帖由 jc340 於 2019-6-4 01:33 AM 發表

預告都無埋就真係驚佢有排無得播番,好似話連封神演義既大結局都抽起埋,臨時由大宋少年志頂上,大陸劇D野真係完全估佢唔倒。
Ok, 依家用app同電腦再上騰訊可以睇到第一到八集嘅預告同相關片段,情況可能唔係咁壞,今日或者會有轉機。 係啊,封神演義又係唔知點解。

騰訊嘅交代係因為介質原因,上次權力的遊戲又係呢個用詞

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-4 01:54 AM 發表

Ok, 依家用app同電腦再上騰訊可以睇到第一到八集嘅預告同相關片段,情況可能唔係咁壞,今日或者會有轉機。 係啊,封神演義又係唔知點解。

騰訊嘅交代係因為介質原因,上次權力的遊戲又係呢個用詞 ...
難怪我見咁耐都未有link有得睇

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-4 01:54 AM 發表

騰訊嘅交代係因為介質原因,上次權力的遊戲又係呢個用詞 ...
其實咩係介質?  anyway, 唔知係咪近排唔想有大型兩軍對決既劇情播出,因為睇九洲頭幾集預告會有大型兩軍對決既場面,而封神去到最後幾集,亦會講到大型兩軍對決既劇情。

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2019-6-4 07:51 AM 發表

難怪我見咁耐都未有link有得睇
就睇下今晚會有咩update

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jc340 於 2019-6-4 07:59 AM 發表

其實咩係介質?  anyway, 唔知係咪近排唔想有大型兩軍對決既劇情播出,因為睇九洲頭幾集預告會有大型兩軍對決既場面,而封神去到最後幾集,亦會講到大型兩軍對決既劇情。 ...
唔知介質喺指咩,係咪代表medium or media?  你觀察得好啱,可能喺呢段期間,唔想播出似類場面嘅劇,仲有一點就係關於民族團結。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dinomum 於 2019-6-4 01:54 發表

其實可能係指網播畫面介質問題

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]