• 瀏覽: 10,162
  • 回覆: 26
  • 追帖: 2
小妹爬左好多文,都未諗到去邊度學好。

有啲師兄話去駕駛學院容易啲,但價錢就貴好多!
跟街校又有好多間,唔知邊間好?有無電單車師傅推薦?
始終揸電單車都有一定危險性,都想學好啲基本技巧,同應付路面突發野的技巧
唔係淨係買個牌
又有師兄話天光道打8字好難無得練. 會唔會考大球場好啲?
哎呀太多選擇好苦惱
搞到平時我做CD ROM都上來留言...

熱賣及精選
引用:
原帖由 imash 於 2019-5-31 05:33 PM 發表

始終揸電單車都有一定危險性,都想學好啲基本技巧,同應付路面突發野的技巧
唔係淨係買個牌
哎呀太多選擇好苦惱
搞到平時我做CD ROM都上來留言... ...
學院係易啲, 最主要係排期快啲(人哋話)
我當年報李勁, 強制喺觀塘學
其實最主要係心態, 俾充足時間自己練習
臨急抱佛腳最易肥
喺邊度學我學得方便就腳就得, 想操多啲可以過咗強制學牌出架車慢慢操
真小妹嘅話開句聲大把師兄排隊陪你操車

SFV新手教學集合:
https://goo.gl/uNyUut

4款熱門joystick用後感與推薦:
https://goo.gl/bWUt99

在下YouTube channel:
https://goo.gl/8tFVKM

回覆 引用 TOP

平:貴記任學
快:新觀駕一條龍、考港島區(掃桿埔)、鴨駕

駕丸收得貴,排期耐,搵笨

天光道練斜8, 有一定心理壓力
真正考試嗰位係學禁
平時練斜8
要去其他位置練車
有其他車行黎行去
其實都幾驚

如果本身個人比較驚青
去駕丸啦

回覆 引用 TOP

第一次就出街考?咁個強制試點考呢?

完成了所謂的理想,放縱了情緒的泛濫,汗都流乾,天都微亮,然後怎樣?擁有了旅行的空檔,卻遺失流浪的背囊,沿著軌道,一直瀏覽,然後怎樣?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 imash 於 2019-5-31 05:33 PM 發表

唔係淨係買個牌
哎呀太多選擇好苦惱
連強制都未報你諗呢啲無意思
強制得觀駕同香駕

引用:
原帖由 痰育嬰 於 1/6/2019 08:14 AM 發表

連強制都未報你諗呢啲無意思
強制得觀駕同香駕
沙駕都有

我想要的愛情很簡單...
我說話時,你會聽;
我需要時,你會在;
我轉身時,你還在;
這就夠了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 imash 於 2019-5-31 17:33 發表

唔係淨係買個牌
哎呀太多選擇好苦惱
平記任學啦

我係現代人

回覆 引用 TOP

如果响街校上強制堂, 合格左
之後路試再報駕丸
都要响駕丸再上強制堂(但免考試)

所以一早諗住駕丸路試
就响駕丸上埋強制啦

回覆 引用 TOP

想經濟啲
就平記任學

想快,易合格
就駕丸

引用:
原帖由 前期橙色裙 於 2019-6-1 01:52 PM 發表

想經濟啲
就平記任學

想快,易合格
就駕丸
要快係去港島路試
駕院係私人8字

回覆 引用 TOP

其實係邊度學係睇個人資質, 你自認係車神, 唔駛操都識打8字咪出街學囉,
你如果自認係一舊番薯, 學咩都慢過人, 咁除左教仔學院, 無其他地方啱你

引用:
原帖由 vacationhk 於 2019-6-3 10:54 發表

其實係邊度學係睇個人資質, 你自認係車神, 唔駛操都識打8字咪出街學囉,
你如果自認係一舊番薯, 學咩都慢過人, 咁除左教仔學院, 無其他地方啱你
正確

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vacationhk 於 2019-6-3 10:54 AM 發表

我又唔認同呢個講法啦.
教仔學院太多自練堂, 導師堂補鐘又貴得唔合理. 上得兩堂導師又推你去自練, 邊度學得識架...

覺得樓主應該去考大球場啊, 我都係女仔, 自認手腳不協調, 都合格左.
之前搵李賤, 自生自滅, 上哂堂都唔知發生咩事. 之後同 輝SIR一對二咁上堂, 全部上導師堂, 真係有效好多.
唔係賣廣告呀, 不過真係好過自己哂時間喺度摸...

大球場係易, 但都要近腳囉, 我住新界就唔會去港島學喇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]