[遊記分享] 亞伯學咗十句日文後初次踏足日本自由行(終於寫完, 甩難了)

引用:
原帖由 smallx2_potato 於 2019-6-2 10:08 AM 發表

十卜!一路計緊亞伯出咗幾多句日文,有aI li吉多、哀衣思thats、die draw bu……su哥衣thats呢!😊
大L鑊, 其實我自己都唔肯定有冇十句。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-6-2 10:27 AM 發表

唔好吹水喎 你把頭髮有冇咁靚呀?
我一向唔吹水

千祈唔好眨眼

你望住呢幅圖10秒

再向下轆.....

黑媽媽其實睇唔到啲頭髮靚唔靚

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-6-1 12:22 PM 發表

先旨聲明, 本人用字粗鄙, 有文字潔癖者勿看。內容多字少圖, 愛看圖者勿看。若打算參考行程可以慳返, 事關我所謂的計劃行程是在醉酒狀態下進行(行程中亦有部分是在醉酒中進行), 行程可謂亂9咁黎。呢度大把人比我有資格指導行程分享資訊。
我只希望寫篇嘢分享下呢次行程中遇到的不尋常經歷。

廢話講完入正題。 ...
㗎妹最叻bodylanguage

回覆 引用 TOP

上回講到我在床邊時, 㗎妹管理員在我背後輕輕叫喚我。我明知sleeping area內燈光昏暗, 只有些微從某些床位窗簾縫間滲透出黎嘅光線, 佢未必睇得清我。但我依然chok咗個情深嘅眼神, 谷行胸肌, 緩緩轉身, 扮晒關切咁問佢咩事。

支持亞伯去旅行!

回覆 引用 TOP

好特別呢篇關西遊記…支持樓主ching 繼續追看

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-2 10:41 AM 發表

我一向唔吹水

千祈唔好眨眼

你望住呢幅圖10秒
有bug,貞子係爬出黎,唔係棟喺度

點知㗎妹一開口就用審問/質問嘅語氣, 問我點解霸咗人地張床, 張床一早有其他客人佔用咗。你遲黎要讓返張床出黎。

大佬, 我無辜㗎。我話係你日間當值的同事安排俾我, 唔係我自己選擇。我諗住跳過呢part, 直接去傾點解決, 仲有冇床位, 安排邊張床俾我。
點知佢喺我點解會霸咗人地張床呢個問題上糾纏不休。

當我叫佢自己去睇返相關文件時, 房間內深深處漆黑中的某個床位傳出包含著怒氣和不滿的日文說話。我唔識聽亦開唔切google translate, 但估到係話我地嘈住佢訓覺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lmkandy 於 2019-6-2 11:24 AM 發表

有bug,貞子係爬出黎,唔係棟喺度
阿伯叫我過多幾日先返嚟睇所以我還是默默地支持吧

嘩!好猛呀

回覆 引用 TOP

㗎妹不亢不卑咁回應咗果把神秘的聲音。我估㗎妹係向神秘聲音說明發生咗咩事。

然而佢愈說愈激動, 㗎妹回話後, 神秘聲音說話更激動, 語調更急速。之後聽到開窗簾布的聲音。㗎妹拍一拍我膊頭, 打手勢示意我撤退。

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-2 11:43 AM 發表

阿伯叫我過多幾日先返嚟睇所以我還是默默地支持吧
無話過一定要你過幾日先再睇。我只係講你大概幾時可以睇到你想睇嘅指定內容咋。想幫你節省時間咋。真心幫你呀貞子。

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-6-2 11:55 AM 發表

無話過一定要你過幾日先再睇。我只係講你大概幾時可以睇到你想睇嘅指定內容咋。想幫你節省時間咋。真心幫你呀貞子。
原來係咁係我誤會咗
阿伯我明白了~

貞子上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-2 07:57 AM 發表

你要我住單人房屈蛇🙅🏼🙅🏼🙅🏼
甘book雙人大床房米解決羅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-2 07:58 AM 發表

啱啱先忘記咗又諗返起真係唔該曬
唔洗客氣

回覆 引用 TOP

主題標籤 #日本
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。