原來做公務員,返工可以公器私用,每年洗車錢慳唔小。

本主題由 辟易 於 2019-6-17 03:14 AM 移動

原來做公務員,返工可以公器私用,每年洗車錢慳唔小。 E-mail 此主題給朋友

日光日白做緊野又食住煙洗私家車,真係爽

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
吹呀

回覆 引用 TOP

佢雖然做法上唔岩~但香港地已經無左包容...
咩事都淨係識網路公審.......

樓主返公唔玩電話 唔上討論區架?

引用:
原帖由 話題終結者o 於 2019-6-8 09:16 AM 發表

佢雖然做法上唔岩~但香港地已經無左包容...
咩事都淨係識網路公審.......
包容係要,但有一些做法,係咪縱容呢?
沒有話要公審什麼,明顯呢D人是害群之馬啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hktmjohn87 於 2019-6-8 10:26 AM 發表

樓主返公唔玩電話 唔上討論區架?
用電話,會算係公器私用? 濫用政府資源?

回覆 引用 TOP

挑撥離間攪分化,豬事八卦小人一個,話你啊樓X

引用:
原帖由 andy368 於 2019-6-9 11:04 PM 發表

挑撥離間攪分化,豬事八卦小人一個,話你啊樓X
有圖有真相,仲係挑撥離間?

引用:
原帖由 東方純情的高峰 於 2019-6-12 06:54 PM 發表

有圖有真相,仲係挑撥離間?
四個字,關你撚事咩,甘得閒落去金鐘幫手啦

回覆 引用 TOP

又羨慕人地啦

回覆 引用 TOP

因為親中,樓主低頭吧

回覆 引用 TOP

唔係幫邊個
真係好小事
我舊公司 (私人公司)
亞SIR 老點 個倉 幫佢洗車
用公司水同公司資源(公司倉務員)
我狗公司老闆見到都冇屌 
又唔係話 有行動要做 
得閒洗下車真係大問題?? 
仲有洗車錢係睇自己點做 
我同事架車 一星期洗一次
仲要係車場洗(車場講明唔比洗)
水喉唔應該比佢地用 
佢地都公器私用啦 
咁點呢?
要反 冇問題 
不過麻煩理智D先
唔好係又反 , 唔係又反
洗車都拎出黎講都有D 

人生
亞仙奴
無事抽水 有事潛水
二乃上呀
引用:
原帖由 鍾樂 於 2019-6-13 11:36 AM 發表

唔係幫邊個
真係好小事
我舊公司 (私人公司)
亞SIR 老點 個倉 幫佢洗車
用公司水同公司資源(公司倉務員)
我狗公司老闆見到都冇屌 
又唔係話 有行動要做 
得閒洗下車真係大問題?? 
仲有洗車錢係睇自己點做 
我同事架車 一星期洗一次
仲要係車場洗(車場講明唔比洗)
水喉唔應該比佢地用 
佢地都公器私用啦&nb ...
你都識講係私人公司,個老闆見到都唔吊,係你私人公司問題,唔關社會大眾,借問聲,消防處係唔係私人公司或機構呢?
他們當值時濫用資源係唔係有問題呢?

舉例駁人都要理智小小,貼近題目

咁正架?

回覆 引用 TOP

你5抵得呢?😏😏
AM車載自己人(5使著制服都得)
有心有力就行路啦
記得5好得罪成班官兵

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。