註冊 登入

深圳植髮

深圳植髮 E-mail 此主題給朋友

小弟2x 一直受脫髮困擾
打算黎緊今個月會係深圳做植髮 目前鎖定左係雍x/科髮x做 呢兩間都係國內最大型既連鎖植髮醫院 依家國內植髮技術越黎越好透明度高 加上設施、配套、安全性都有保證 所以呢兩間會係我認為國內最top既植髮醫院 而我因為時間問題只係抽空去左雍x做左檢測同埋諮詢

1.雍x
首先 可能我去果日係平日當時入面冇咁多人但都要等左一陣先見到諮詢既醫生 呢一間比我既感覺係好乾淨整潔 諮詢醫生都細心講解我既情況 後面都有請到一個咁岩由北京飛過黎既主任幫我做設計 我既情況係做3600個單位 佢有介紹到3隻技術全部都係無痕
第1隻 FUE1.0係最普通果隻針頭係1.0 創傷性比較大 做完會見到植髮區好紅 復原會比較慢 依家最小人做既 $10/1
第2隻 FUE2.0加密 針頭係0.4-0.8 創傷會比較小復原會比較快 做完植髮區會小紅 呢個技術做出黎會比較自然同比較密 會注重角度同方向感 $20/1(醫生推薦我做呢個)
第3隻 美術植髮(唔記得左咩名)針頭係最細0.2-0.4 創傷極低復原極快 呢隻係注重形象外觀
$40/1
優惠:所有技術都做緊88折

2.科髮x
呢間我只係做左線上諮詢 冇實地了解
呢間依家主要做緊2隻技術微針+微針加密 兩個都係佢地既專利技術
微針加密 針頭0.6-1.0 創傷較小復完快 如果追求完美醫生建議做呢個 $18/1 如果對自己要求冇咁高就普通微針 $13/1
優惠:做緊85折
最新節日優惠75-76折

其實我自己比較偏向去雍x做 因為整體感覺都唔錯 技術亦都好好 但價錢上優惠會比較小
而科髮x 雖然未去過實地了解 但感覺大醫院環境都唔會差 技術都唔錯 只係用既針頭上會有小小分別 當然都係會因應番你既情況用番相應既針頭做 價錢上依家做緊既優惠比較吸引

如果有係呢兩間做過既或黎緊想做既朋友不妨分享多d比大家做參考 可以了解更多 亦都可以一齊搵個伴去做

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
原來大陸都要咁貴, 不過我都打算下個月整, 但唔係你講果兩間, 我心水果間係青x

引用:
原帖由 pkla777 於 2019-6-10 09:50 AM 發表

原來大陸都要咁貴, 不過我都打算下個月整, 但唔係你講果兩間, 我心水果間係青x
Ching有去過實地睇下點麻?價錢方面又係點
因為本身植髮都有考慮到好多野所以先想係大醫院到做

大陸野,老實講真係一d信心都冇!頭部後枕捐髮資源有限,要小心選擇植髮診所 搞衰咗,真係冇得再來過,要三思!

有冇聽過新生植髮,我之前上過去問,第一個感覺就係好大陸好垃圾,佢地講就講到佢地技術有幾利害有幾勁,但一眼睇感覺很垃圾,只有fue,沒有fut,又話有微針幾多幾多,真係講就天下無敵,做就冇能為力!

真的不要試大陸野,風險很大,捐髮區資源有限,到時植髮失敗,捐髮區再冇資源,你有多多錢都買唔返d頭髮,我建議去台灣植髮,價錢合理又靠得住。

回覆 引用 TOP

大陸都咁貴 點解唔香港整

引用:
原帖由 mansunboy 於 2019-6-10 03:42 PM 發表

Ching有去過實地睇下點麻?價錢方面又係點
因為本身植髮都有考慮到好多野所以先想係大醫院到做
師兄我1年前又係去左雍x問左!但到而家重考累緊

引用:
原帖由 今天清涼的香蕉 於 2019-6-11 02:03 PM 發表

香港好貴吓!台灣都唔平!

回覆 引用 TOP

台灣大概是香港2/3的價錢,即如果香港植要10萬的話,台灣植就6萬5仟左右到,大陸野真的不要試。同埋香港嘅所謂生髮療程都一定不要試,我之前都試過用左五六萬做生髮療程完全冇效(皇庭活髮),全部都係騙錢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級大牛牛 於 2019-6-10 05:40 PM 發表

大陸野,老實講真係一d信心都冇!頭部後枕捐髮資源有限,要小心選擇植髮診所 搞衰咗,真係冇得再來過,要三思!
唔緊要當比個參考大家 亦多謝ching既提醒資源有限
信心既野都係自己衡量吧

引用:
原帖由 超級大牛牛 於 2019-6-10 05:49 PM 發表

有冇聽過新生植髮,我之前上過去問,第一個感覺就係好大陸好垃圾,佢地講就講到佢地技術有幾利害有幾勁,但一眼睇感覺很垃圾,只有fue,沒有fut,又話有微針幾多幾多,真係講就天下無敵,做就冇能為力! ...
呢間冇 因為之前有留意過一間中小型既植髮醫院 覺得佢地比起大型醫院真係差好多 技術上環境上手術室都一定會差好多 我唔係賣廣告 ching你有機會可以去雍x睇下 你會發現到個差別有幾大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天清涼的香蕉 於 2019-6-11 02:03 PM 發表

香港貴阿 唔係咁多人都負擔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心小美媚 於 2019-6-11 06:39 PM 發表

師兄我1年前又係去左雍x問左!但到而家重考累緊
做咩拖左成年都重未做既?我已經決定會去做了!
btw呢幾年d頭髮keep到點?因為越遲做資源又小左 盡快做左佢就唔洗咁擔心啦!

引用:
原帖由 mansunboy 於 2019-6-12 02:06 AM 發表

做咩拖左成年都重未做既?我已經決定會去做了!
btw呢幾年d頭髮keep到點?因為越遲做資源又小左 盡快做左佢就唔洗咁擔心啦!
四圍問吓又八吓好快又一年

32 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。