荃X廣X車展之我見

荃X廣X車展之我見 E-mail 此主題給朋友

剛剛去呢個商場飲茶,見到有車展睇咪走去看下試坐下(其實我朋友對其中-款新車有興趣)⋯
點知有一半車以上比d小朋友霸住係度玩!d港媽仲不停同d金菠蘿拍video同影相,完全無理過其他人...(眼見有兩三個成年人想試坐,但好無奈企喺車門旁邊等足足5⃣️分鐘有多)d 職員又好似無冇嘢咁 ....

令我產生以下想法:
1)呢個牌子可能唔憂做,大把客自動波?
2)依家d家長不知道是太溺愛d小朋友定是唔識教?
3)車展真正目的是什麼?

最後,我朋友話唔不看了找日再看過喎⋯⋯

利申:
純粹分享,不喜勿插
如錯版,請delete

精選汽車
我曾经見过有一个爸爸抱著一个6-7岁男孩坐在司机位上,握著軚盘模擬玩赛车,我等了五六分中他们仍未玩完,我只好离开。

昨天海運大廈如出一徹。

想買車去showroom 是常識吧?

車展只係遊樂場

你咁樣講啲高尚香港人?因住畀人圍插呀 ! 你改佢做 大陸大媽會唔會好啲呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ePilot 於 2019-6-10 08:35 PM 發表

想買車去showroom 是常識吧?

車展只係遊樂場
我又好少去showroom,我啲車全部喺車展度買,有陣時行過 見到有,睇睇下就買咗!

回覆 引用 TOP

sales都明白 真正買車既會去Showroom.

記得呢度以前有個版友時常去車展玩人地D車

返大陸車展仲有好多野睇

吊9佢la

回覆 引用 TOP

車展基本上係比你見下架車已經達到目的,價錢性能你已經知道,坐唔坐入去唔重要.
如果真有興趣,就自然去showroom

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2019-6-10 08:34 PM 發表

昨天海運大廈如出一徹。
外國都係咁架啦.小孩好難得有新車坐,D大人就話可以去陳列室試啫.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大奸樂 於 2019-6-10 11:04 PM 發表

返大陸車展仲有好多野睇
波濤胸湧.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chakchoi 於 2019-6-10 09:26 PM 發表

sales都明白 真正買車既會去Showroom.
我經常見有客即時落單.

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2019-6-10 10:50 PM 發表

記得呢度以前有個版友時常去車展玩人地D車
我係車展見過有人坐在上車喺咁影相.

回覆 引用 TOP

66 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。