註冊 登入

[越南] 胡志明,頭頓5天遊2019 香討焦點

胡志明,頭頓5天遊2019 E-mail 此主題給朋友

30/3-3/4 第一次去胡志明

主要去下古芝地道,美拖,頭頓市

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

首先又要做一做百萬富翁先

在市內,逛一逛郵政大樓,拍照打卡

旁邊就是聖母大教堂,不過就維修中,只能在外面拍照

今次最主要來就是古芝地道

來看看越戰時期戰爭的地道

據說就係用這些陷井來抵抗美軍

呢d就係地道入口,好窄,D人究竟點係入面生活

入面有好多當年的武器

好多炸彈

這些就係透氣洞,為地道傳入空氣
都係一個好值得去的景點

回覆 引用 TOP

去到美拖市,就坐船遊覽湄公河

去到椰子島,會有獨木舟玩下

坐這些小船欣賞下風景

扮下越南仔

輕輕鬆鬆半日

回覆 引用 TOP

來到頭頓市,望到大海

當然就要來一來耶稣山啦

我都要學佢擺同一個姿勢

上面的椅子上有好多越文

仲有守衛的炮台

這些都很美

海灘處處也是

回覆 引用 TOP

最後反去胡志明市就參觀戰爭博物館

門口有好多飛機大炮

坦克車都有好多

少不了炸彈吧

看看這些,拍拍照也不錯

回覆 引用 TOP

樓主幾靚仔喎
年少多好
夜遊有冇介紹

引用:
原帖由 q00oman 於 2019-6-14 02:30 PM 發表

樓主幾靚仔喎
年少多好
夜遊有冇介紹
夜遊就不懂了

回覆 引用 TOP

搭的士千萬唔好比佢幫你數錢 一定偷你錢 岩岩搭完發現冇左幾百美金

我上次食餐飯幾百萬

引用:
原帖由 takemonent! 於 2019-6-14 06:55 PM 發表

搭的士千萬唔好比佢幫你數錢 一定偷你錢 岩岩搭完發現冇左幾百美金
你答的過程的士也好貴

希望可以濕疹完全康復  斷尾  大家共勉之
因果報應循環不爽??  宇宙存在因果法則嗎?
存在  因果業力  跟  宇宙平衡  嗎?
莊周與蝶,蝶與莊周, 在真實與虛幻的差別係??

回覆 引用 TOP

豪遊啦

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

謝謝樓主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 q00oman 於 2019-6-14 02:30 PM 發表

樓主幾靚仔喎
年少多好
夜遊有冇介紹
出左靚仔相唔可以講夜遊,會好兇險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fan魚 於 2019-6-15 12:26 AM 發表

我上次食餐飯幾百萬
係,10多年前去,記憶中食餐飯200幾萬

引用:
原帖由 姚羅劉梁 於 2019-6-15 12:07 PM 發表

係,10多年前去,記憶中食餐飯200幾萬
做百萬富翁的日子係咪好爽呢

回覆 引用 TOP

36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。