註冊 登入

[行程景點][購物飲食][首爾] 想請教去過東大門, 南大門行街購物既巴打絲打

想請教去過東大門, 南大門行街購物既巴打絲打 E-mail 此主題給朋友

各巴打絲打, 想問下呢兩個地點, 日頭定晚上會旺啲? 多啲嘢買?

熱賣及精選
引用:
原帖由 aguilera226 於 2019-6-11 06:35 PM 發表

各巴打絲打, 想問下呢兩個地點, 日頭定晚上會旺啲? 多啲嘢買?
南大門係日頭去,六點零應該已陸續收檔,上次買到手斷不能再買,搭巴士返酒店放底嘢,晚上再戰弘大

東大門就啱夜晚行批發,不過起碼要買兩件同款,而家少做散買,所以唔會主力行,寧願去梨大、高速地下街商場買好過

引用:
原帖由 yme190190 於 2019-6-11 22:25 發表

南大門係日頭去,六點零應該已陸續收檔,上次買到手斷不能再買,搭巴士返酒店放底嘢,晚上再戰弘大

東大門就啱夜晚行批發,不過起碼要買兩件同款,而家少做散買,所以唔會主力行,寧願去梨大、高速地下街商場買好過

9775562 9775563 9775564 ...
感謝巴打!!
相片係咪南大門?
東大門既話, 會唔會有零售舖?

引用:
原帖由 aguilera226 於 2019-6-11 10:50 PM 發表

感謝巴打!!
相片係咪南大門?
係南大門吖
東大門 apMPLACE 有零售

其實我未去過南大門,請問多衫買嗎?

引用:
原帖由 Nancy_fong 於 2019-6-12 12:03 AM 發表

其實我未去過南大門,請問多衫買嗎?
南大門係街市類,好多冒牌衫,唔係梨大、弘大果種衫,上次買毛毯、蝦米、魷魚絲 等等雜貨,唔係主力買衫

引用:
原帖由 yme190190 於 2019-6-11 23:48 發表

係南大門吖
東大門 apMPLACE 有零售
如果價格嚟講,
東定南會抵啲? 同埋要唔要講價的? XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yme190190 於 2019-6-12 00:45 發表

南大門係街市類,好多冒牌衫,唔係梨大、弘大果種衫,上次買毛毯、蝦米、魷魚絲 等等雜貨,唔係主力買衫
同埋想問問明洞多唔多嘢賣的?
賣既衫褲鞋類似唔似梨大, 弘大既種類? 感謝!!

引用:
原帖由 aguilera226 於 2019-6-12 01:42 AM 發表

同埋想問問明洞多唔多嘢賣的?
賣既衫褲鞋類似唔似梨大, 弘大既種類? 感謝!!
明洞化妝品 brand 較齊全,亦有免稅店,都多嘢行,衫就比梨大、弘大無咁 young, 個人覺得

南大門係街市雜貨,東大門主要賣衫,兩者不太相同

引用:
原帖由 yme190190 於 2019-6-12 01:51 發表

明洞化妝品 brand 較齊全,亦有免稅店,都可嘢行,衫就比梨大、弘大無咁 young, 個人覺得

南大門係街市雜貨,東大門主要賣衫,兩者不太相同 ...
明白!! 你好勁呀!! 好熟悉
有無邊d購物地點係需要講下價的? XD

我仲頭痛緊d地點應該點安排好 ><

引用:
原帖由 yme190190 於 2019-6-12 12:45 AM 發表

yeah!

南大門都算係秘境, 只要離開遊客大街, 走入D就會發現好野

南早上   東日晚上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aguilera226 於 2019-6-11 10:50 PM 發表

感謝巴打!!
相片係咪南大門?
不如其實你想講你買乜嘢好過啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 401 於 2019-6-12 09:13 AM 發表

yeah!

南大門都算係秘境, 只要離開遊客大街, 走入D就會發現好野
我太晏去,無行到太入,估唔到咁多雜貨買,下次要拖個細喼仔去至得

引用:
原帖由 aguilera226 於 2019-6-12 02:11 AM 發表

明白!! 你好勁呀!! 好熟悉
有無邊d購物地點係需要講下價的? XD

我仲頭痛緊d地點應該點安排好 ><
當地人好多時係碌卡,細舖頭仔我會問下佢畀cash有無得平dd, 有時都得嘅,唔得咪禮貌地笑下囉
高速地下街,弘大,梨大都可以講下,新沙唔會講,東大門專做批發,買得多都可以問下嘅

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。