註冊 登入

[Q&A] 神户一日遊

神户一日遊 E-mail 此主題給朋友

各位師兄師姐!
明日原本打算姫路城,神户,垂水三井Outlet ,是否唔夠時間呢!
因為朋友叫我行南京町中華街,又有Harbor land.
Outlet 一般走馬看花,逗留2小時就足夠
有無邊道可删減少許呢!
謝謝🙏🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-11 10:12 PM 發表

各位師兄師姐!
明日原本打算姫路城,神户,垂水三井Outlet ,是否唔夠時間呢!
有無邊道可删減少許呢!
謝謝🙏🏻 ...
Outlet最好放到最後....怕你買到一袋二袋之後都去唔到觀光

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-11 10:23 PM 發表

Outlet最好放到最後....怕你買到一袋二袋之後都去唔到觀光
明白Me 姐!
時間足夠嘛!
是否需要删減姫路城?
或者打算取消去Harbor land ,我只夜晚先靚

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-11 10:29 PM 發表

明白Me 姐!
時間足夠嘛!
是否需要删減姫路城?
或者打算取消去Harbor land ,我只夜晚先靚
姬路城是國寶既然去到附近我覺得不妨一去,早點出發應該沒有問題
我也認同Harbor land夜晚先靚,可以考慮在哪裏吃晚餐順道一遊

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-11 10:36 PM 發表

姬路城是國寶既然去到附近我覺得不妨一去,早點出發應該沒有問題
我也認同Harbor land夜晚先靚,可以考慮在哪裏吃晚餐順道一遊
我打算中午响神户食燒牛肉,有無邊間推介?
因為去完Outlet ,應該都夜,可能直接返難波了,謝謝🙏🏻

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-11 10:43 PM 發表

我打算中午响神户食燒牛肉,有無邊間推介?
因為去完Outlet ,應該都夜,可能直接返難波了,謝謝🙏🏻
爬爬文

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27539656&page=1&pid=482773580#pid482773580

上年我去咗shida三宮店
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27747665&page=64#pid489074921

師姐,條Link 開幾次都無反應?
謝謝🙏🏻

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-11 10:53 PM 發表

師姐,條Link 開幾次都無反應?
謝謝🙏🏻
剛才出現技術上嘅問題,已解決

學版友話齋三宮駅有不少神戶牛餐廳,我兩次也是在三宮駅食神戸牛

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-11 10:59 PM 發表

剛才出現技術上嘅問題,已解決

學版友話齋三宮駅有不少神戶牛餐廳,我兩次也是在三宮駅食神戸牛
意思响神户再搭去三宮駅?中華街又另一個站,,對嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-11 10:12 PM 發表

各位師兄師姐!
有無邊道可删減少許呢!
謝謝🙏🏻 ...
早晨!
上午最先去姬路城,(換拖鞋,行到城頂,需要一段時間);
午餐在三宮,然後到元町,中華街及商店街及大公司。(元町藥店價平)
傍晚在神戶駅行去harbor land.跟著晚餐或自助餐。
可刪除垂水,而臨離開日本時,到関西機Rinku premium outlets.(大滿足)

[attach]9776247[/attach]

引用:
原帖由 bunny0729 於 2019-6-12 06:08 AM 發表

早晨!
上午最先去姬路城,(換拖鞋,行到城頂,需要一段時間);
午餐在三宮,然後到元町,中華街及商店街及大公司。(元町藥店價平)
傍晚在神戶駅行去harbor land.跟著晚餐或自助餐。
可刪除垂水,而臨開日本時,到関西機Rinku premium outlets. ...
收到!感謝師兄
想問三宫,是那一個車站落,謝謝🙏🏻

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-12 06:11 AM 發表

收到!感謝師兄
想問三宫,是那一個車站落,謝謝🙏🏻
Jr三宮0k,過對面很美食店(神戸牛午餐通過特價)
搭阪急阪神都得。
JR三宮下一站是元町,神戶站。

[attach]9776275[/attach]

引用:
原帖由 bunny0729 於 2019-6-12 06:21 AM 發表

Jr三宮0k,過對面很美食店(神戸牛午餐通過特價)
搭阪急阪神都得。
收到,感到師兄!
我行完姫路城就去三宮站,問多句,元町中華街,要否再坐車呢!謝謝🙏🏻

引用:
原帖由 dee609 於 2019-6-12 06:31 AM 發表

收到,感到師兄!
我行完姫路城就去三宮站,問多句,元町中華街,要否再坐車呢!謝謝🙏🏻
三宮站可步行到町,但搭一個JR站,省回很多腳骨力,落車過馬路已經是元町商店街及大丸,
行落一條街,便是中華了!

引用:
原帖由 bunny0729 於 2019-6-12 06:37 AM 發表

三宮站可步行到町,但搭一個JR站,省回很多腳骨力,落車過馬路已經是元町商店街及大丸,
行落一條街,便是中華了!
再次感謝師兄幫忙,小弟準備酒店出發往姫路城,謝謝🙏🏻
尋日其實已經去了真南門outlet ,好細,舊年去過機場果間,所以先想去垂水行下,無特別

52 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。