註冊 登入

未過試用期,大家會唔會請假見工?

未過試用期,大家會唔會請假見工? E-mail 此主題給朋友

試用期半年,大家會唔會請假見工?

熱賣及精選
引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-13 01:38 PM 發表

半年? 好長下啵
正常來看都係3個月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-13 01:38 PM 發表

覺得有份更好就當然要見 但都要小心自己心態
會影響工作表現 真心

回覆 引用 TOP

如果份工係踏腳石,必去!!機會唔等人

回覆 引用 TOP

引用:

甘你而家做左幾耐?
如果有興趣會去見

引用:
原帖由 himawari138 於 2019-6-14 12:09 AM 發表

甘你而家做左幾耐?
如果有興趣會去見
幾日咋

得閒咪病下囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-14 01:00 發表

幾日咋
有冇講到明頭一個月可以即日走?可以即走咪射波搵到其他工咪返去遞信,去in新工唔好寫做緊呢份工上去話抖緊

回覆 引用 TOP

引用:

如果係要做手術更係請啦,唔太重要的事,我會唔請假

閃人大哥,我又再犯錯了,這一次錯得更厲害,看來無法再和你們打球吹水了
(疚由自取)。今晚的球局請你勉為其難地來屯門主持大局,我會到大興簽場及
將四張票(另三個Nittaku波)交給你(今晚實在無法打球了,請見諒!)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-14 01:00 AM 發表

幾日咋
番幾日工就請假? 冇老板中意架woo~

睇下要見果份工既條件好唔好同埋見成功既機會如何,仲有宜家份工又如何

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 06:58 PM 發表

番幾日工就請假? 冇老板中意架woo~
真係病都唔請得?

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-15 09:43 AM 發表

真係病都唔請得?
非必要吾好la, 如果你番幾日就病...當你一個月一次病, 一年請12日病假~
有d人好似我甘, 一年先請0-1次病假~
你老板會角得不如抄左你, 請個健康員工仲好(你仲要番得果區區幾日)...公司對你未有任何感情~
btw 你可以搏下, 可能仲搵到份好工~

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-15 09:48 AM 發表

非必要吾好la, 如果你番幾日就病...當你一個月一次病, 一年請12日病假~
有d人好似我甘, 一年先請0-1次病假~
你老板會角得不如抄左你, 請個健康員工仲好(你仲要番得果區區幾日)...公司對你未有任何感情~
btw 你可以搏下, 可能仲搵到份好工~ ...
我諗住都係請一次咋
咁即係搏定唔搏好? 見唔成咪風險好大?

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-6-15 11:53 AM 發表

我諗住都係請一次咋
咁即係搏定唔搏好? 見唔成咪風險好大?
除非有份工, 好過你而家果份...先去見~
你系米女人? 女人請假容易d...通常老板會OK~

35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。