註冊 登入



打印

[英超] 曼聯體驗中心北京開幕Logo出錯全球恥笑

曼聯體驗中心北京開幕Logo出錯全球恥笑 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]


英超勁旅曼聯為全面打開中國市場,計劃喺2020年於多個城市開辦「曼聯體驗中心」,呢個集商店、博物館同娛樂於一身嘅中心,將會喺北京、上海同瀋陽出現,第一間體驗中心日前就喺北京正式開幕,而且仲舉行盛大開張儀式。不過,唔少球迷見到「曼聯體驗中心」外牆個巨型Logo後,都發覺有啲唔自然,原來個Logo入面隻帆船個方向掉轉咗,正版應該係船頭向左,但呢個「北京版」竟然係船頭向右!

曼聯Logo入面隻帆船,係象徵曼徹斯特大運河,隱含呢個英國工業革命發源地嘅光榮歷史,包括曼徹斯特喺航運事業上霸主地位,所以曼聯自1902年正式「出現」之後,經歷過多次轉換Logo,都會保留呢隻船喺度,就連同市死敵曼城嘅Logo都一樣有帆船圖案,就知道有幾重要。

對於呢個「北京版」曼聯Logo出錯,唔少球迷就以嬉笑怒罵方式回應,有網民留言:「冇問題呀,個Logo只係話畀人知曼聯依家行緊錯嘅方向!」另一網民就話:「其實曼聯係想暗示,球會依家想簽一個右翼。」



曼聯被全球恥笑都算係新聞?!



李天命常說的,勝利者並非說最後一句的那個人,但很多人都喜歡搶著說最後一句,好像這才是贏家。
熱賣及精選
英國右軑靠左行車, 中國左軑靠右行車


回覆 引用 TOP

A 貨?


回覆 引用 TOP

整錯左咪整番好佢囉,有咩要值得全球恥笑呢!


[隱藏]
其實無個正版比較,正常都睇唔到有錯,咁都話全球恥笑真係on dog!


符合國情


我在国内见到的球衣都是这样的,没有错啊,你们香港人无知!


全球恥笑咩?


回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
[隱藏]
唔係資深曼迷邊可能知


回覆 引用 TOP

連碧咸都無請
就知唔夠筆值啦



回覆 引用 TOP

A貨


回覆 引用 TOP

中國特色logo
鬼佬識乜丫



回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 khcchk123321 於 2019-6-13 03:30 PM 發表

利物浦才是全球最強
關利物浦乜事?



回覆 引用 TOP

[隱藏]
抄的當然唔可以同真的一樣。


回覆 引用 TOP

 71 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。