註冊 登入

特朗普:難民掟石如同開槍士兵可開火還擊

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-6-13 11:12 PM 移動

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2019-6-13 06:05 PM 發表

原來有身份證嘅,係可以用武力嘅。承教了。
又轉話题

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kylkf530 於 2019-6-13 04:49 PM 發表

建議一哥用相同武力去平亂,手無寸鐵既用拳頭,手上有磚頭的暴徒就用磚頭對付(組建磚頭平亂隊)這樣才不會是過份武力!但暴徒用鐵枝時,已經違反手無寸鐵原則,可以用返鐵類警棍對付! 這樣也應該符合尊貴議員要求! ...
手無寸鐵
仆街成二米長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2019-6-13 06:03 PM 發表

難民唔係人呀,貓狗夠無身份證啦,點解又話虐畜呀
親疏有別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 30678426 於 2019-6-13 04:06 PM 發表

How about the fucking HK police?

你傻架?佢地用磚扔警察即係等同襲警,警察可以用武力還擊,上頭未批評開槍佢先執番石頭扔,有咩問題!?  唔通比人打就任對方打唔還手?你比人打會唔會咁傻?

回覆 引用 TOP

難民掟石如同開槍士兵可開火還擊
香港暴徒捉磚警察只準用頭接磚頭

回覆 引用 TOP

天下有两苦,黃連苦,貧窮更苦   有2薄,春冰薄,人情更薄
人間有2險,山高險,人心更險     有两難,登天難,求人更難

守其苦,忍其薄,測其險,知其難         則可處世

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-6-13 04:06 PM 發表

難民是指未是當地居民或納稅人 跟車太貼吧
香港的全是有身份證
生於亂世, 法律第二, 仲唔係難民?

回覆 引用 TOP

讓子彈飛是常識。

回覆 引用 TOP

所以侵侵今次都唔敢話香港警察用暴力

回覆 引用 TOP

警方開槍 群情相當洶湧

青少年人不知死,老的都不知?
知所進退對香港人是最好.
你們迫解放軍出手, 到時香港就真的玩完.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 euge38 於 2019-6-13 04:04 PM 發表

美國將於下周二(6日)舉行中期選舉,總統特朗普在選前繼續大打「難民牌」,他於周四(1日)批評難民濫用庇護制度,宣布下周簽署新行政命令,進一步收緊有關規定。特朗普更警告湧向美國的中美洲難民大軍,不要向駐守美墨邊境的美軍掟石,否則被視為如同開槍,暗示士兵將開火還擊。國防部官員則重申,士兵將根據標準規定使用武力自衞。

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20181102/pho ...
呢D就係國際標準!!!! 但香港警察做就永遠唔岩!!!!
飯民民主派已員解釋下呀!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chuanchuankung 於 2019-6-13 05:49 PM 發表

係香港咁仁慈,一早打死帶頭者就無咁大獲
鎗打出頭鳥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkfish 於 2019-6-13 06:11 PM 發表

警方開槍 群情相當洶湧
射低幾件班仆街咪縮囉!

咁不如你翻譯吓? If you want to discuss in English, I can cope with you, scum.
引用:
原帖由 沈小C 於 2019-6-13 06:07 PM 發表

你英文唔好就唔好出黎柒啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。