• 瀏覽: 3,295
  • 回覆: 11
 x trail 有四驅 有 7 人。 313000 抵買嗎

精選汽車
我本身鍾意XC40
但自從去日本揸過架X-Trail之後都考慮緊
價錢係其中一個主因
其次仲要係5+2,個尾箱夠晒大
外形不差
揸落都夠力,又慳油

回覆 引用 TOP

Hk 好似係前驅

引用:
原帖由 yoshiyoshi 於 2019-6-14 10:35 AM 發表

Hk 好似係前驅
No.
Plus+
4驅
https://www.dcfever.com/cars/specification.php?id=711

回覆 引用 TOP

我會等埋GLB價錢先

引用:
原帖由 naycs 於 2019-6-14 12:18 PM 發表

我會等埋GLB價錢先
GLB我諗起碼50萬啦
比得起呢個價都唔洗諗X-Trail啦

四年前嚮外地租過上代(即T31)配2.5L偈揸過幾日.
個CVT波箱反應算快, 一定好過同期嘅雙田CVT波箱.
行車質素唔錯,隔音、隔震以SUV嚟講,跟同期嘅同級豐田差不多. 一定好過同期嘅同級本田同富士.
內櫳空間大、尾箱大. 當然唔好期望有什麼跑車性能之類. 唯一大啖比油時,副偈叫聲比較大. 呢個係配CVT波箱嘅死症.

引用:
原帖由 jeffreywong1983 於 2019-6-14 12:22 PM 發表

GLB我諗起碼50萬啦
比得起呢個價都唔洗諗X-Trail啦
未必要50萬,廠定位GLA 與 GLC 之間,如果入門版定價40萬,應該有吸引力

引用:
原帖由 cleve 於 2019-6-14 00:59 發表

x trail 有四驅 有 7 人。 313000 抵買嗎
其實31萬呢口價一定要7座的話,X-trail, 相信只係得番Hyundai Santa Fe 同 Kia Sorento 可以揀。仲有差啲睇漏眼嘅VW Tiguan.

引用:
原帖由 magna250 於 2019-6-15 11:22 發表

其實31萬呢口價一定要7座的話,X-trail, 相信只係得番Hyundai Santa Fe 同 Kia Sorento 可以揀。仲有差啲睇漏眼嘅VW Tiguan.
仲有三菱Outlander 2.4 AWD,以設備計仲平過韓國車。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 naycs 於 2019-6-14 04:11 PM 發表

未必要50萬,廠定位GLA 與 GLC 之間,如果入門版定價40萬,應該有吸引力
計埋OPTION先講啦, 40幾萬買架GLA都未做到FULL OPTION啦~
當GLB賣街個價同GLA一模一樣, 少少OPTION就到40幾萬一D都唔奇
一係就死等GLB賣唔去做優惠果陣入手~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Zest 於 2019-6-14 01:05 PM 發表

四年前嚮外地租過上代(即T31)配2.5L偈揸過幾日.
個CVT波箱反應算快, 一定好過同期嘅雙田CVT波箱.
行車質素唔錯,隔音、隔震以SUV嚟講,跟同期嘅同級豐田差不多. 一定好過同期嘅同級本田同富士.
內櫳空間大、尾箱大. 當然唔好期望有什麼跑車性能之類. 唯一大啖比油時,副偈叫聲比較大. 呢個係配CVT波箱嘅死症. ...
NISSAN副CVT真心算唔錯, 唔係反應快而係咬合速度好過本田果副, T車CVT就同NISSAN差不多
(呢個結論係以接觸過3間廠而家新車賣緊街既2.0 BOX TYPE 7人車計)
三間日本廠講到隔音同用料, 都係日產玩得最叻~

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]