註冊 登入

[遊記分享] 「令和」快閃Tokyo 走佬遊【已完成】

引用:
原帖由 lmkandy 於 2019-6-14 14:28 發表

support ar~~~ 
版主都支持,我要認真快更新!

喜歡拿起傻瓜機,走訪每一處拍下存在的證據。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
謝謝支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 neo_wong 於 2019-6-14 16:58 發表

支持分享呀
等你再UPDATE~
話明快閃,隻雞好快完,唔駛點等我煮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-6-14 20:12 發表

十卜,
謝師兄分享.
森兄太客氣,謝謝支持!

回覆 引用 TOP

《續5》
用咗差唔多1.5小時食餐晏,食飽就慢慢行返去有樂町坐JR返東京站,見仲未夠鐘坐新幹線,走咗去日本橋間高島屋貪張95折卡,上去2樓退稅櫃位出示護照就「免費」攞到,發出日期一個月內,全國高島屋都可以使用,但就唔係所有貨品都可打折,使用前最好問一問。
之後係本館上8樓走過去東館,咁有咩嘢要走去果邊睇?有間非一般咖啡店,有隻精靈周圍走,係伊貝啊!除此之外還有間好大的精品店,兜個圈影咗幾張相打卡就返車站,攞返今朝買的手信同行李,就坐新幹線離開東京區域。

途經東京站地下街遇見它

東京必到打卡地方

打個卡先

見到呢度就係入口

回覆 引用 TOP

《續6》
坐咗約1小時新幹線,嚟到一處叫高崎的地方,車站連住一個商場,行出車站附近又有兩個大型商場,酒店就係車站隔離的APA,整頓好晒d行李就出去行下街食晚餐,第一天行程咁就結束了!

群馬仔

三塊有名的石頭

達摩像

有Aeon及高島屋Shopping

車站商場5樓食街

聽聞呢間餐廳係呢區都有d名氣

途經超市買咗地區牛奶試試

引用:
原帖由 chittagong 於 2019-6-14 06:19 PM 發表

11月中頭尾 8日東京定左會去輕井泽, 請問這PASS有幾多日揀?
應該只有三日, 而且要連續三日使用, 可以上官網再確認下.

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-15 06:56 AM 發表

《續6》 ...
日本牛奶超好飲, 價錢又合理, 香港的 ... 算了吧.
加拿大的更平, 只是日本一半, 平到喊.

回覆 引用 TOP

《續7》
第二日一早起身係酒店食個醒神早餐就退房繼續行程,話明畀Pass玩,咁就要玩盡張Pass,坐一坐上信電鉄先,估唔到JR Pass會包私鐵,唔坐下呢條線就笨囉。

回覆 引用 TOP

懷念高崎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silaslambert 於 2019-6-15 14:33 發表

好玩嘅地方喺邊
好玩嘅定義人人唔同,唔知你心目中好玩地方係d咩

回覆 引用 TOP

《續8》
係上州富岡站落車,因為項生個節目,係「令和」尋味「明治」,去睇由明治5年開始製絲,到今日成為咗世界遺產的製糸場!

回覆 引用 TOP

thank you

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。