註冊 登入

[遊記分享] 「令和」快閃Tokyo 走佬遊【已完成】

引用:
原帖由 winniehk 於 2019-6-16 01:27 發表

請問是買什麼手信?
間舖賣呢樣嘢

喜歡拿起傻瓜機,走訪每一處拍下存在的證據。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
《續12》
最後一天天氣好差,落了一整天雨,係酒店食過早餐,便步行出發去國立天文台睇下,亦係電波觀測站,有隻直徑35米的大鑊去收發外太空的訊號,步行來回約1小時,參觀約半小時,天雨關係都無咩心情慢慢睇,返到酒店攞齊行李,職員就車我去野辺山車站,離開呢個失望之地。

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:02 AM 發表

《續12》
最後一天天氣好差,落了一整天雨,係酒店食過早餐,便步行出發去國立天文台睇下,亦係電波觀測站,有隻直徑35米的大鑊去收發外太空的訊號,步行來回約1小時,參觀約半小時,天雨關係都無咩心情慢慢睇,返到酒店攞齊行李,職員就車我去野辺山車站,離開呢個失望之地。
...
繼續支持
不過你又多一個復仇地點了

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-16 08:07 發表

繼續支持
不過你又多一個復仇地點了
Me總,呢個地方應該唔會復仇,要睇星空長野県還有其他好地方。

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:12 AM 發表

Me總,呢個地方應該唔會復仇,要睇星空長野県還有其他好地方。
長野梗係好,不過遠咗少少

近近地依個地方觀星都唔錯~又可以用3days pass
Anyway謝謝分享

回覆 引用 TOP

《續13》
買Pass好處就係可以坐下d觀光列車,又唔駛補錢,全車指定席「High Rail 1375」,由野辺山坐到去佐久平,之後轉新幹線去輕井沢,點知去到先知開緊G20峰會,所有Locker唔畀用,拖住個喼係大雨中行過圈就落返東京。

落大雨outlet都係人山人海

午餐係food court食咗碗拉麵

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:25 AM 發表

《續13》
買Pass好處就係可以坐下d觀光列車,又唔駛補錢,全車指定席「High Rail 1375」,由野辺山坐到去佐久平,之後轉新幹線去野井沢,點知去到先知開緊G20峰會,所有Locker唔畀用,拖住d個喼係大雨中行過圈就落返東京。

午餐係food court食咗碗拉麵 ...
你又中咗G20

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-16 08:26 發表

你又中咗G20
明明睇電視話係大阪開,點知係輕井沢開完先

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:28 AM 發表

明明睇電視話係大阪開,點知係輕井沢開完先
我每天也看日本的新聞,知道東京有G20不過不知道是在輕井澤舉行

《續14》
坐新幹線返東京搵個Locker放低行李,就去快閃最終站上野走個圈,去咗阿美橫町入面必去果間菓子店,係車站旁搵咗間燒肉店食晚餐,就返東京站攞行李,再坐N'EX去機場,真係用盡張3日Pass。

落咗成日雨,連個天都唔鍾意我

東京必到買手信店舖

搵咗呢間餐廳食晚餐

A4黑毛和牛

埋單唔駛1萬円,我覺得呢個價錢合理

上野站介紹福井

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-16 08:40 發表

我每天也看日本的新聞,知道東京有G20不過不知道是在輕井澤舉行
Me總唔單止係呢度台柱,仲係日遊達人

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:48 AM 發表

Me總唔單止係呢度台柱,仲係日遊達人
我兩樣都唔係,你係咪認錯人
論遊日資歷你一定比深,你唔使扮謙虛喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 08:46 AM 發表

《續14》
坐新幹線返東京搵個Locker放低行李,就去快閃最終站上野走個圈,去咗阿美橫町入面必去果間菓子店,係車站旁搵咗間燒肉店食晚餐,就返東京站攞行李,再坐N'EX去機場,真係用盡張3日Pass。

上野站介紹福井 ...
啲牛好正好厚肉
唔得要快啲起床食早餐先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woden666 於 2019-6-16 05:46 AM 發表

住咗一晚,至於附近有咩玩,咪有個最高點鐵道神社,有個叫獅子岩地方,另外有個國立天文台,不過由車站步行去會好甘,來回要預2至3小時時間。近的車站旁有個公園仔都可以行下,還有牧場都可以去玩。 ...
放鬆好去處

回覆 引用 TOP

Thx for sharing

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。