今年冠軍算唔算係史上最廢

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 12:30 PM 發表

我講句公道說話, 如果雙方冇受傷情況下...勇士系一定4-0打敗速龍 (應該吾會有人有異議)~
《但系KD/表妹/湯神/Curry都傷曬, 就吾同講法》~
速龍今年咩陣容? 多左三大高手加盟:
1. Lin仔, 吾多解色~
2. Leon系馬刺巨頭之1, 加上佢得到高比神親自傳受一兩招旁身...Leon實力已經大增, 令速龍攻擊力加強~
3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray  ...
我同意勇士如果齊章會贏,但一定唔係4-0

熱賣及精選
引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:45 PM 發表

你睇下有KD出嗰十幾分鐘既時候,有KD同冇KD既勇士根本係兩隊波嚟
我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊!

健康一向都係運動不可或缺的重要部份,勇士在攞冠的年份,佢既對手一有傷病不齊人腳。

回覆 引用 TOP

廢得過勇士,主場一場都贏唔到

回覆 引用 TOP

拿住5星得2星贏唔到唔識打波 廢到垃圾都不如 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:52 PM 發表

我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊! ...
我有朋友分析有KD勇士速龍55波,冇KD就會輸,依家個結果好合理

幾可肯定 KD+KT 唔傷 輕鬆反cup 速龍小隊

回覆 引用 TOP

就算根據勇迷講法, curry一人球隊vs可愛一人球隊
仍係公平比賽, 速龍喺實力之下奪冠

大部份中國人有屋有溫飽, 就不太要民主
香港正正缺屋, 人工追不上物價, 每日輸入150, 又容許過份炒賣
政府不在意香港, 只擔心影響其他城市, 內地民怨一直很深, 當沒有屋溫飽, 恐怕連鎖反應

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:57 PM 發表

我有朋友分析有KD勇士速龍55波,冇KD就會輸,依家個結果好合理
咁睇得起速龍

大部份中國人有屋有溫飽, 就不太要民主
香港正正缺屋, 人工追不上物價, 每日輸入150, 又容許過份炒賣
政府不在意香港, 只擔心影響其他城市, 內地民怨一直很深, 當沒有屋溫飽, 恐怕連鎖反應
抱團隊年年都要對手受傷先贏

回覆 引用 TOP

勇迷輸不起  又不是第一日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:57 PM 發表

我就覺得呢個 Finals KT 嘅重要性多過 KD!

勇迷輸唔起

回覆 引用 TOP

同意傷病係比賽既一部分,但速龍唔會夠健康既勇士打亦好明顯。 curry, KD, KT, 表弟, Looney 都各自有唔同程度既傷。 雖然今次攞唔到三連冠但打到咁都算係咁值得尊重啦

引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2019-6-14 12:59 PM 發表

咁睇得起速龍
係,佢好睇得起速龍,我自己就覺得有KD既話速龍會輸

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。