今年冠軍算唔算係史上最廢

今年勇士都幾黑仔, 去到final先傷曬~

熱賣及精選
引用:
原帖由 智若愚 於 2019-6-14 11:53 AM 發表

報應

還返前年ZAZA ZIP LEONARD既帳
甘果個兇手都走左la...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcogogo 於 2019-6-14 11:53 AM 發表

恭喜速龍先!!

不過成個final勇士傷兵真係太多,速龍呢個冠軍「含金量」低左少少呢

但贏左就係贏左!!
我講句公道說話, 如果雙方冇受傷情況下...勇士系一定4-0打敗速龍 (應該吾會有人有異議)~
《但系KD/表妹/湯神/Curry都傷曬, 就吾同講法》~
速龍今年咩陣容? 多左三大高手加盟:
1. Lin仔, 吾多解色~
2. Leon系馬刺巨頭之1, 加上佢得到高比神親自傳受一兩招旁身...Leon實力已經大增, 令速龍攻擊力加強~
3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray gun大心臟ge能力...令速龍外圍攻擊加強~
所以今年速龍拎champ, 系好合情合理~

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:36 PM 發表

我唔同意!你咁講點解釋 2004年嘅 Finals?
請講多少少, 吾系好明白想講乜?~

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:51 PM 發表

我同意勇士如果齊章會贏,但一定唔係4-0
甘都應該會放下水, 刺激收市...可能4-2甘上下~

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 01:13 PM 發表

你唔知 2004 年嘅 Finals 戲碼係邊兩隊,同嗰兩隊嘅陣容?係嘅話就唔使討論。
我連上個星期, 自己食左咩落肚...都吾記得左~
如有詳盡資料, 歡迎討論~

引用:
原帖由 領導班孑 於 2019-6-14 09:20 PM 發表

湖人有4條A
巨無霸
高比神
油义馬龍
手套皮頓
尼個陣容上次同dan ching研究過, 因為磨合時間吾夠...基本上比多1年時間就會大變身~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 01:27 AM 發表

因為活塞磨合時間更短,所以贏到有n年冠軍同n次決賽經驗既F4湖人更難能可貴。

唔應該磨合時間不夠。
湖人打輸同熱火融合第1年一樣道理, 你睇熱火第2年打後即刻幾個champ~
所以湖人系磨合度未夠~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 07:50 AM 發表

熱火唔代表湖人
概念一樣, 融合~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 07:50 AM 發表

熱火唔代表湖人
同埋多星一隊, 除左磨合時間外...仲要睇下隊友有冇害死球隊~
eg 馬刺打熱火final, 馬刺都系巨星陣...當時TD單打比提亞, 人人都以為入硬~
最後大家都知尼球吾入害死左馬刺冇champ~
所以TD尼個麗子解色左, 多星一隊吾代表穩贏~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 08:36 AM 發表

有冇啲新意
其實你話James 喺2011年既Final場場關鍵時刻失手已經夠
甘點解之後第2年打後會champ左? 就系大家磨合度開始足夠~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 08:42 AM 發表

熱火係年輕人,係成長中

湖人係已成熟
成熟吾洗夾?~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 09:08 AM 發表

係唔會夾好

shaq同payton係fd

但kobe唔妥shaq,kobe亦都唔妥malone

Phil jackson當時亦企喺shaq果邊

kobe打得差,係湖人磨合失敗既原因,係散班原因
世事冇絕對, 當時吾friend吾代表以後吾friend~
好似艾榮做麗子, 佢出走時吾多喜歡占士...而家2019年ge艾榮成日讚占士幾好幾好, 仲想投靠番占士度~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 09:58 AM 發表

呢個世上有有樣野叫不歡而散。

你朋友同A君結婚。

唔代表你可以同B君結婚。
甘系因為你悲觀, 只向壞果方面諗~

引用:
原帖由 dan320000 於 2019-6-15 10:38 AM 發表

我樂觀,唔代表悲觀既事唔會發生

好似占士對熱火3巨頭悲觀,所以返鄉
番去救母會系一片孝心, 吾好誤會~

30 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。