今年冠軍算唔算係史上最廢

贏就贏。為何要說什麼一隊二隊。應學下欣賞對手。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 12:30 PM 發表

我講句公道說話, 如果雙方冇受傷情況下...勇士系一定4-0打敗速龍 (應該吾會有人有異議)~
《但系KD/表妹/湯神/Curry都傷曬, 就吾同講法》~
速龍今年咩陣容? 多左三大高手加盟:
1. Lin仔, 吾多解色~
2. Leon系馬刺巨頭之1, 加上佢得到高比神親自傳受一兩招旁身...Leon實力已經大增, 令速龍攻擊力加強~
3. Green都系馬刺巨星陣容主力之1, 有Ray  ...
我唔同意!你咁講點解釋 2004年嘅 Finals?

因果報應, 連上帝都睇唔過眼KD 抱大腿走捷徑嘅懦夫行為, 所以要斷佢腳筋, 殺一儆百,以儆效尤

冠軍已袋

回覆 引用 TOP

好同意如果勇士full team,一定可以4-0贏到速龍
不過傷病係比賽一部份,冇辦法,勇士攞冠軍既時候都有因為對方球員受傷而受惠
速龍呢隊波其實好完整,內線有細加素、史阿琴、伊巴卡
得分有可愛,羅利控制節奏同防守已經唔再係以前既泡泡龍
勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打
速龍係抵贏,佢地既決心唔講得笑,勇士有傷兵,都唔可以否定佢地既決心同努力,咁既球隊好值得尊重

廢人出廢Post!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:40 PM 發表

好同意如果勇士full team,一定可以4-0贏到速龍
不過傷病係比賽一部份,冇辦法,勇士攞冠軍既時候都有因為對方球員受傷而受惠
速龍呢隊波其實好完整,內線有細加素、史阿琴、伊巴卡
得分有可愛,羅利控制節奏同防守已經唔再係以前既泡泡龍
勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打 ...
一定?我話 Warriors 星散睇嚟就一定成定局,同幾年前嘅 Heat 一樣!

引用:
原帖由 45MJ 於 2019-6-14 12:37 PM 發表

因果報應, 連上帝都睇唔過眼KD 抱大腿走捷徑嘅懦夫行為, 所以要斷佢腳筋, 殺一儆百,以儆效尤
咪咁黑心啦,佢真係儒夫就唔出場啦,佢為左勇士賠上左整個職業生捱,話因果報應會唔會有啲唔尊重

回覆 引用 TOP

速龍對勇士係今年常規賽全勝喎⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:43 PM 發表

一定?我話 Warriors 星散睇嚟就一定成定局,同幾年前嘅 Heat 一樣!
你睇下有KD出嗰十幾分鐘既時候,有KD同冇KD既勇士根本係兩隊波嚟

引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 12:11 PM 發表

唔好同我講防守啦大悠 對面球隊主要進攻點 kd kt傷哂 肯定易定架 on99
傷左又點,不嬲係咁架啦,鬼叫你冇其他得分點呀,輸左係度瀨,對手冇傷既,傷患不嬲都係賽事既一部分架啦

回覆 引用 TOP

D勇迷就係咁,full team會贏到速龍4:0,我一定唔信

違規內容

回覆 引用 TOP

如果冠軍係史上最廢會成立,咁亞軍都會係史上最廢,因為亞軍的確輸比冠軍

回覆 引用 TOP

勇士仲廢

回覆 引用 TOP

如果無傷勇士一定三連勝可惜傷了kd仲要傷埋klay真是天命不過下季勇士如果kd真的打不到或唔續約續到klay後備龍尼後備除了al 表弟外其他可以執一執!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。