今年冠軍算唔算係史上最廢

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 01:00 PM 發表

我就覺得呢個 Finals KT 嘅重要性多過 KD!
KD出得果十幾分鐘,依家講乜都冇用啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 谷爆條野 於 2019-6-14 01:00 PM 發表

同意傷病係比賽既一部分,但速龍唔會夠健康既勇士打亦好明顯。 curry, KD, KT, 表弟, Looney 都各自有唔同程度既傷。 雖然今次攞唔到三連冠但打到咁都算係咁值得尊重啦 ...
調返轉講如果速龍咁都輸既話一定俾人鞭屍鞭到碎晒

回覆 引用 TOP

Raptors 絕對不是史上最廢. 但今年天時地利人和. 以後再 champ 就好難了.

引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 11:43 AM 發表

對面傷到咁撚樣都差d輸埋
係啦係啦,勇士贏就天經地意,其他隊就廢,樓主係唔識睇波定腦癱,速龍final既防守唔係假ga,你話冇kd所以輸,有kd就一定贏? 係唔係直接係110分上面直接加30分咁簡單

亲  ~  親卻不見,爱  ~  愛而無心,
产  ~  產卻不生,厂  ~  厰內空空,
导  ~  導而無道,儿  ~  兒卻無首,
飞  ~  飛卻單翼,云  ~  有雲無雨,
开  ~  開関無門,乡  ~  鄉裡無郎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 01:02 PM 發表

KD出得果十幾分鐘,依家講乜都冇用啦
𠵱家真係講乜都冇用,笑到最後嘅都係.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:52 PM 發表

我唔否認 KD 喺 GSW 嘅存在價值,不過就算健康嘅 KD 打足成個 finals,我唔覺得 GSW 可以橫掃 Raptors,甚至可能會輸添!Raptors 係唯一一支今季常規賽橫掃 GSW 嘅球隊! ...
常規賽就唔好講啦,兩回事嚟
就算唔橫掃,勇士都會贏,你睇勇士有幾場殘陣都唔係輸得太樣衰

引用:
原帖由 discuzzion 於 2019-6-14 01:04 PM 發表

Raptors 絕對不是史上最廢. 但今年天時地利人和. 以後再 champ 就好難了.
NBA會再次進入戰國時代

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 12:40 PM 發表

好同意如果勇士full team,一定可以4-0贏到速龍
不過傷病係比賽一部份,冇辦法,勇士攞冠軍既時候都有因為對方球員受傷而受惠
速龍呢隊波其實好完整,內線有細加素、史阿琴、伊巴卡
得分有可愛,羅利控制節奏同防守已經唔再係以前既泡泡龍
勇士內線一路俾人當放題咁食,佢地根本冇正視過問題,只係靠攻擊力去補足,冇傷兵既時候咪無敵,有傷兵既時候,攻力弱左,仲要俾人屈內線,結果咪唔夠打
速龍係抵 ...
今季常規賽速龍完勝勇士,常規賽勇士傷左幾多件? 有kd係唔係直接加30分上去咁簡單? 冇kd輸,有kd會贏面高d,但係一定贏? 唔覺囉

亲  ~  親卻不見,爱  ~  愛而無心,
产  ~  產卻不生,厂  ~  厰內空空,
导  ~  導而無道,儿  ~  兒卻無首,
飞  ~  飛卻單翼,云  ~  有雲無雨,
开  ~  開関無門,乡  ~  鄉裡無郎。
引用:
原帖由 小早川瀨屎 於 2019-6-14 11:43 AM 發表

對面傷到咁撚樣都差d輸埋
係囉。。最衰無你落場。。唔係的話勇士實4:0大勝

回覆 引用 TOP

好多人話速龍係一人球隊,但可愛呢六場只有二場命中超過五成。速龍今年嬴係全隊的功勞。

一個幾有趣的網站
http://www.clixsense.com/9387876

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-14 01:05 PM 發表

常規賽就唔好講啦,兩回事嚟
就算唔橫掃,勇士都會贏,你睇勇士有幾場殘陣都唔係輸得太樣衰
我唔覺得係兩回事!打到 Finals GSW 全隊七勞八損,Raptors 就全隊健健康康,體能上已分勝負!最後結果都證明一切!

引用:
原帖由 thxforshare100 於 2019-6-14 01:07 PM 發表

今季常規賽速龍完勝勇士,常規賽勇士傷左幾多件? 有kd係唔係直接加30分上去咁簡單? 冇kd輸,有kd會贏面高d,但係一定贏? 唔覺囉
常規賽火箭同拓荒者對勇士都係贏多輸少,結果呢
速龍贏係值得,我只係想講,速龍唔係想像中咁強

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-6-14 12:36 PM 發表

我唔同意!你咁講點解釋 2004年嘅 Finals?
請講多少少, 吾系好明白想講乜?~

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-6-14 12:51 PM 發表

我同意勇士如果齊章會贏,但一定唔係4-0
甘都應該會放下水, 刺激收市...可能4-2甘上下~

引用:
原帖由 flopman 於 2019-6-14 01:09 PM 發表

甘都應該會放下水, 刺激收市...可能4-2甘上下~
唔一定係放水既,爆seed贏一兩場唔係咩奇事掛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。