註冊 登入

[遊記分享] [已回港]北海道札幌/函館/富良野/小樽8日7夜旅行

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-18 10:08 發表

會留一晚,因為今晚打算去睇夜景🌃
呢幾日天氣OK嗎?有冇落雨呀?

31/10/15-3/11/15 台北慶生之旅
29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
20/6/16-24/6/16 九洲福岡 hea 遊
熱賣及精選
函館駅有巴士上函館山,唔駛行上半山搭纜車。

回覆 引用 TOP

好想去北海道食蟹同海膽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-6-18 10:14 AM 發表

呢幾日天氣OK嗎?有冇落雨呀?
天氣唔錯,最多只係毛毛雨

回覆 引用 TOP

支持支持,

懷念北海道

回覆 引用 TOP

多謝樓主分享, 我星期日都飛北海道, 想問下天氣,我見溫差幾大下, 長T-shirt加薄外套會唔會唔夠?因為有細路所以想問下, thx

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-15 10:51 PM 發表

聽朝會帶屋企人搭香港航空出發去北海道,開定post先!今次會去晒札幌、函館、小樽同富良野,小樽行程未計劃好,唔知大家有無提議?如果有咩野係必買,請師兄師姐提醒😂

[航班]
20190616 9:15AM HX690 HKG -> CTS

[第一日]
本來因為早機,所以打算唔去貴賓室,但係早到咗機場差唔多一個鐘,所以就是但食個早餐先!而家8:50am先跑去閘口,真係好攰。
97 ...
樓主:我九月尾去北海道,抄下你個行程先☺️,我冇車牌,冇得自駕遊😢

多謝分享。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Skyinhk 於 2019-6-18 12:08 PM 發表

多謝樓主分享, 我星期日都飛北海道, 想問下天氣,我見溫差幾大下, 長T-shirt加薄外套會唔會唔夠?因為有細路所以想問下, thx
我覺得咁樣上午應該夠,但係夜晚就唔夠,最好帶披肩/圍巾。雖然我見到有日本人只係t-shirt

回覆 引用 TOP

借樓主個位分享下。
今日到步,3點左右到札幌,4點去豐田攞車,4:30出發富良野。天氣比較清涼,我著一件T一件短恤衫都夠。揸車中途有幾密嘅細雨,到富良野衫時無雨,而家有小小雨,天氣比較凍左,著長袖外套就夠

引用:
原帖由 patrick02 於 2019-6-18 12:49 PM 發表

樓主:我九月尾去北海道,抄下你個行程先☺️,我冇車牌,冇得自駕遊😢
你黎幾多日?😂

引用:
原帖由 100score 於 2019-6-18 07:33 PM 發表

借樓主個位分享下。
今日到步,3點左右到札幌,4點去豐田攞車,4:30出發富良野。天氣比較清涼,我著一件T一件短恤衫都夠。揸車中途有幾密嘅細雨,到富良野衫時無雨,而家有小小雨,天氣比較凍左,著長袖外套就夠 ...
我後日都會去富良野,請問依家啲花開晒未?

多謝分享

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。