註冊 登入

[遊記分享] [已回港]北海道札幌/函館/富良野/小樽8日7夜旅行

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-20 08:00 AM 發表

如果公車遊,去白金青池好似好麻煩😭
青池我無去,上網睇相好靚,不過就算揸車,都你行一段時間而且只係睇個湖,所以行程無多餘時間所以無特登去

熱賣及精選
引用:
原帖由 100score 於 2019-6-20 02:33 PM 發表

青池我無去,上網睇相好靚,不過就算揸車,都你行一段時間而且只係睇個湖,所以行程無多餘時間所以無特登去
而家落緊雨,好彩朝早去左富田農場!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk3204 於 2019-6-20 07:57 AM 發表

呢版有好多高手可以問下大家意見,不過首先要提供出發月份、有冇長者或小朋友同行、自駕或公車遊等先決條件。
我多數都係自駕。但唔知1月至3月是否自駕會危險啲。因為會有雪。種見綱友話當地車行唔租車比落雪月份。煩比啲意見。謝過先。

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-18 09:25 PM 發表

我後日都會去富良野,請問依家啲花開晒未?
我三年前去過,要七月底才開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-20 01:49 PM 發表

我係富田農場,都有d岩岩開的花
要到七月底才最多

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-6-19 03:56 PM 發表

我又唔覺得北海道一定要冬天先來。。。我頭兩次嚟北海道就係聖誕節同埋跨年。。。係滑雪囉同埋浸溫泉爽啲。可以睇住飄雪咁浸溫泉。。

今次我係夏天嚟我都好期待架因為未睇過全遍花田。。夏天我有自駕比較有信心啲。。。

其實北海道四季皆宜。。睇紅葉又夠唔錯啦 ...
冬天去「論盡」的,夏天在Kiroro很清涼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-19 03:31 PM 發表

佢好法包都好好食😋兩個人食唔同的食物仲好😊
師兄 印象中好似係官綱睇過話同一張枱的人要叫相同的餐,吾知宜家係咪轉左呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-6-20 19:30 發表

要到七月底才最多
我21/7到達富良野

31/10/15-3/11/15 台北慶生之旅
29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
20/6/16-24/6/16 九洲福岡 hea 遊
引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-6-20 08:52 PM 發表

我21/7到達富良野
7月去富良野岩晒啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-6-20 08:52 PM 發表

我21/7到達富良野
當年是月底,友人舊年七月初去到無野睇

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-6-21 12:09 AM 發表

當年是月底,友人舊年七月初去到無野睇
呢到係四季彩之丘定係富田農場?我見到我薰衣草仲好細

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-6-21 09:21 AM 發表

呢到係四季彩之丘定係富田農場?我見到我薰衣草仲好細
四季彩之丘,感覺上比富田好睇好多

回覆 引用 TOP

7月都好想去富良野呀

回覆 引用 TOP

引用:

我21/7到達富良野
前年七月中已好靚

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。