超特急:樓市剛剛又多一個急升五成嘅理由!

本主題由 miss5 於 2019-6-20 12:36 AM 移動
既然年青人玩七政府,政府放軟手脚起樓玩九番佢地

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Babana 於 2019-6-16 12:40 AM 發表

又關林鄭咩事,係出手救人果幾個消防員啦
宜家講道理係無人聽的。

憤怒 已蓋過理智了

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

政治永遠係骯髒既
係政治上
從來只有利益
為民請命只係包裝手法
古今中外
幾多革命者成功套權後
歷史都證實佢只係另一個暴君

回覆 引用 TOP

政府更借口不會壓抑樓價,年青人買唔起樓底鳩死啞!

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-15 11:43 PM 發表

冇水冇希望繼續遊行日灑雨淋,有水有時間慢慢買樓任我行!!

太古烈士(R I P) 會令樓市更火上加油,林鄭今次做左間接兇手,一定會被天下圍攻,逃犯例永遠也不會再被提起,明日大嶼也會永遠被廢,樓價更加無王管,地產霸權更加肆無忌憚,裡應外合反政府反中央推高樓價。

明天開始有cash嘅一定要密密睇樓,大學生年青人也要多多遊行不斷玩下野反政府反中央幫手推高樓市,記住推埋林鄭落台,要求立即普 ...
唔好怪地產商,佢地買同泛民阻收地做地填海有佢自由,最蠢係支持佢地班黃毛,自己令自己買唔到樓

回覆 引用 TOP

好 你地買埋我個份 加油💪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 燈神中仁 於 2019-6-16 12:10 PM 發表

你咁蠢都洗唔到你腦,d靚仔又會洗到?
會,佢地只👀到中國的不好,樣樣陰謀論,頭先係地鐵只講一句大陸d綠化而家做得好過香港,隔離個憤青立馬bear住我,我好驚啊,香港無言論自由架

其實佢有無上過大陸呢?

回覆 引用 TOP

正呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 04:27 PM 發表

林鄭好返去下載 土地供應的項目更加冇人理所以樓市應該會有進一步上升
林鄭無癮啦,你地年青人咁L buy泛黃,我叫你做地又唔比,填海又話燒晒儲備

做好直接派錢比你班福街去旅行食好西!短視西!拿!

條路自己揀,福街唔好喊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-16 16:33 發表

咁請你哋繼續做爛啦幫手繼續推高樓價我哋就繼續買買買
睇下點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-6-15 11:54 PM 發表

班靚仔長期咁樣俾人洗腦法,死人真係遲早嘅事,政棍一定有報應
班政棍呢舖玩出人命真係嬲嬲地…

不如叫女神周庭做特首,可能班年輕人先會服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbfc2debd27a44 於 2019-6-16 08:00 PM 發表

班政棍呢舖玩出人命真係嬲嬲地…
民怨越深,樓價越高,現在泛民主派外國勢力地產霸權齊心天下圍攻中央同政府,未來反反反冇土地供應,來進一步推動社會矛盾。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-6-16 06:12 PM 發表

政府更借口不會壓抑樓價,年青人買唔起樓底鳩死啞!
市民以后也都反,收地反,填海反,擴地積反,樓價必大幅上升!

首先星期一買66先 每星期本來好少人搭港鐵 依家每星期迫爆港鐵 7月1日來 呢隻起碼10~20%水位
穩索完再買樓 8月前要買就快 居屋32萬份申請 8月
抽籤 到時中小型住宅 搶到癲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。