註冊 登入

[無綫新聞] cctvb 難道你有自我審查嗎?

cctvb 難道你有自我審查嗎? E-mail 此主題給朋友

反修例黃衣男太古廣場危站五小時墮地 送院不治

下午4時半,一名男子於金鐘道太古廣場平台危站,他身穿黃衣外套,掛起「反送中No Extradition To China」的橫額,上面亦寫有「全面撤回送中,我們不是暴動,釋放學生傷者,林鄭下台,Help Hong Kong」的訴求標語。近9時許,男子突然往外爬出棚架,其間4名消防員嘗試將男子拉回不果,男子上衣被拉脫後突然墮下,他被送往律敦治醫院搶救後證實不治。

點解你完全唔敢去報?

熱賣及精選
平時死人既新聞你唔係有第一手消息咩???

你作為一間咁耐歷史既電視台
點解你唔敢去報

發生左就發生左
人係應該有知情權

傳媒廧
應該係中立的, 咁大件事,報都唔報,真係太差!

布拉格之春後,香港一樣有金鐘之春,你的死不會白廢。

正義必勝!
引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-6-15 11:50 PM 發表

平時死人既新聞你唔係有第一手消息咩???
跳樓日日都有,尋日都4單,使唔使幫佢開個專輯?

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-6-15 11:49 PM 發表

下午4時半,一名男子於金鐘道太古廣場平台危站,他身穿黃衣外套,掛起「反送中No Extradition To China」的橫額,上面亦寫有「全面撤回送中,我們不是暴動,釋放學生傷者,林鄭下台,Help Hong Kong」的訴求標語。近9時許,男子突然往外爬出棚架,其間4名消防員嘗試將男子拉回不果,男子上衣被拉脫後突然墮下,他被送往律敦治醫院搶 ...
為咗叫人珍惜生命,自殺都係唔好報咁多好啲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whatagoodday 於 2019-6-16 12:40 AM 發表

傳媒廧
應該係中立的, 咁大件事,報都唔報,真係太差!
自殺昨日有成四五單,咁好大件事咩,你咁想煲大件事, 一定有企圖!

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-6-15 11:52 PM 發表

點解你唔敢去報

發生左就發生左
人係應該有知情權
事有分緩急輕重,一件垃圾跌咗落街啫,小事一件,點都大唔過特首宣佈嘅嘢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yrrah1 於 2019-6-16 12:48 AM 發表

布拉格之春後,香港一樣有金鐘之春,你的死不會白廢。
自殺乃懦弱行為,不應鼓勵!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-6-15 11:51 PM 發表

RIP
佢都想RIP架,但啲黃狗犯氓係咁抽水,rest in peace 都咁難!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-6-15 11:52 PM 發表

點解你唔敢去報

發生左就發生左
人係應該有知情權
無缐系幾年前已經系阿爺嘅電台了

回覆 引用 TOP

拍片嗰個比學生打穿咗個頭啦,仲拍乜春。

http://himg2.huanqiu.com/attachment2010/2012/0509/20120509100949675.jpg
引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-6-15 11:49 PM 發表

下午4時半,一名男子於金鐘道太古廣場平台危站,他身穿黃衣外套,掛起「反送中No Extradition To China」的橫額,上面亦寫有「全面撤回送中,我們不是暴動,釋放學生傷者,林鄭下台,Help Hong Kong」的訴求標語。近9時許,男子突然往外爬出棚架,其間4名消防員嘗試將男子拉回不果,男子上衣被拉脫後突然墮下,他被送往律敦治醫院搶 ...
死隻曱甴都要報導?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。