香港要自求多福囉

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
無黃人日日洗腦的話,年青人跟本就是吃喝玩樂

熱賣及精選
香港可唔可以返返去97年前只講經濟民生,唔講政治呢?

引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:32 PM 發表

唔好玩喇...
中國香港人只會留係中國香港....
唔會出來遊行

遊行的都係香港人
不能同意更多, 事實上真係好多新香港人, 日日咁多quota, 而80,90年代出生又小, 新香港人相比只會越黎越多

香港人自以為是,大陸人話條例唔關佢事

因為香港人太幸福, 個個食飽飯無事做, 所以咪出黎反, 亂左仲開心, 佢地期望市道唔好, 佢地有錢買樓嘛, 但成日吃喝玩樂既人, 經濟唔好一樣無錢買樓 

係引渡條例
唔係逃犯條例啊
唔知唔好大條道理
畀林奠錯誤引導都唔知
上京食屎啦你
柒到核爆
咪撚懞閪閪咁
戇鳩仔

我有樓肯定反對八萬五啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-16 05:15 PM 發表

ching 你係想講 99% 吧
你知咩?

回覆 引用 TOP

十年前有人提出

“香港滅亡靠X青”

現在已經浮現

企硬,唔click嘢,向毒果說不。
教協人渣=洗腦專家=名師出膠徒

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-6-16 05:18 PM 發表

去到外各揾唔到食咪又回流😂😂
何韻畜賴死留港搞事都唔肯回流加國啦

引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:30 PM 發表

反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統. ...
反對派就係講呢啲大話去令啲傻仔相信

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
講起八萬五就真係慶
如果當初八萬五能夠推行成功香港依家有幾多人已經係業主?而家樓價仲有冇咁貴?仲有幾多人住緊劏房?社會仲有冇咁多怨氣?

我其他真係好唔願意同你分開,可以比時間大家冷靜一下嗎?
引用:
原帖由 andysan4 於 2019-6-16 06:12 PM 發表

何韻畜賴死留港搞事都唔肯回流加國啦
個條臭西唔好提,拿外各護照係慯講搞事😠😠😠😠

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-6-16 05:39 PM 發表

講真我地真港人有鬼人經歷過大陸d野咩,通常係新港人可能犯左法怕大陸先會咁激動反反反之嘛
老實,我鄉下啲人反而好喜歡大陸生活

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。