香港要自求多福囉

香港要自求多福囉 E-mail 此主題給朋友

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A0%85%E6%B1%BA%E8%A6%81%E6%B1%82%E6%92%A4%E5%9B%9E%E4%BF%AE%E4%BE%8B-%E6%89%B9%E8%A9%95%E8%AD%A6%E6%96%B9%E6%BF%AB%E6%AC%8A%E7%84%A1%E7%90%86%E6%8B%98%E6%8D%95%E5%AD%B8%E7%94%9F-084654786.html

尋找通往深空的遂道-----蟲洞
熱賣及精選
引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
反對派反對嘅,永遠對香港有益都錯唔到去邊

喂要走果d最好快d走。我真心希望對香港+中國無信心嘅早d移民,以後都不要回來了。

香港人就係自以為事架啦

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
ching 你係想講 99% 吧

香港多智將

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
一大群眼盲腦殘冇思想既喪屍香港已經滅亡咗啦。唉!

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-6-16 05:13 PM 發表

喂要走果d最好快d走。我真心希望對香港+中國無信心嘅早d移民,以後都不要回來了。
去到外各揾唔到食咪又回流😂😂

係架, 今次民陣要平反, 即係話俾你知暴動無罪咁, 呢個觀念係非常恐怖, 我好為香港既將來而憂心

其實出嚟嘅大部份係新港人,只有佢哋最驚以往在內地有犯罪記錄

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
以前開CEPA
好多人都怕通街扒手及劏腎

回覆 引用 TOP

剛係中環,好多黑衣人,氣氛凝重,有不祥感覺

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-6-16 05:27 PM 發表

剛係中環,好多黑衣人,氣氛凝重,有不祥感覺

9795581 9795582
黑衣比預期少,呢次作大既倍數要創歷史新高先掂

引用:

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統.

吹吹水 , 咪當真
馬交保安局同香港可吾可以簽引渡??你柒9保住大劉吾簽奸鬼人樹??早響啦~大劉有冇俾$小明湯渣呀??搞甘L大場大龍鳳~

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。