香港要自求多福囉

引用:
原帖由 Hang1596321 於 2019-6-16 07:21 PM 發表

各大討論區,係得香港討論比較支持修例,咁奇怪既....
高登仔果d有黃底,唔理政府政策好壞,總之日日反為樂
點會咁好死良心發現支持了

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
青年人喜歡打爛自己飯碗,我地幫到幾多吖,相信深圳大灣區可以取代香港大部份功能,一國兩制亦冇咗對台示範作用。

回覆 引用 TOP

香土重有五百萬人撐政府哦, 駛乜驚

回覆 引用 TOP

立法會我一定不投票啦,以往投建制支持政府,現在投你都無撚用啦,

你有票都投不到,真正話事人係民陣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
仲有, 當年好多人反傾匯, 現在係領匯商場日日買貴送。 
反對不普選行政長官, 今日捱緊佢子彈。

回覆 引用 TOP

香土簽左80萬支持ga 快d搞個集會啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RPATPAT 於 2019-6-16 06:15 PM 發表

講起八萬五就真係慶
如果當初八萬五能夠推行成功香港依家有幾多人已經係業主?而家樓價仲有冇咁貴?仲有幾多人住緊劏房?社會仲有冇咁多怨氣? ...
香港人就係咁,
民主派搞到政府無地起樓,
樓貴就入政府數,
我諗呢兩日係民主派最開心嘅日子。

回覆 引用 TOP

放心 香港雖然徹回反送中 但大陸依然是血濃如水
而且香港是名符其實的世界唯一(要強調是唯一)的國際大都會 接納不同種族及文化
這裡將成為全球菁英的聚腳點
中西合璧下 香港優勢越來越大
而這將助我們接觸全球經濟 使能在未來克服一切困難

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
其實如果你什麼都講到最極端, 根本冇政策可以施行, 講到尾, 一個字, 信與不信.
香港要平靜, 兩條路, 一係普選, 二係2047大陸收番香港, 其他, 冇得做, 邊個做都冇得做.
香港真係, 好嘈好嘈, 確不是一個好的居住地方, 想安安靜靜一天, 唔容易.
我諗, 我係另類考慮移民既人, 因為, 真係好嘈.

回覆 引用 TOP

引用:

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
可唔可以分割一個無人島俾一百萬反送中的人繼續生活,俾佢哋建立一個前所未有偉大自由的新香港,未來的新加坡?

回覆 引用 TOP

引用:

新聞來源連結:
港人自作孽

附件

B7DC24C0-D751-4A8E-AA11-AD144812D5C1.jpeg(137.26 KB)

2019-6-16 07:29 PM

BACE04FD-629D-486B-A066-B9774890D004.jpeg(86.84 KB)

2019-6-16 07:29 PM

做得記者無個好人,砌生豬肉誤導市民

回覆 引用 TOP

無得救,由得佢自滅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-6-16 06:51 PM 發表

講咩冇用
暴力民粹主義抬頭
未來有排內鬥
香港已經玩完
民粹可以好恐怖

回覆 引用 TOP

香討五毛最叻係到打飛機 夠人今日唔行出黎 ?

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 16-6-2019 07:19 PM 發表

平時中環著黑衫D人都好光鮮,但今日D人著得好霉,一睇就知。。。
今日好正常
好多鄉下佬出曬城

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。