香港要自求多福囉

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-6-16 05:20 PM 發表

其實出嚟嘅大部份係新港人,只有佢哋最驚以往在內地有犯罪記錄
我目測唔係唄,係舊港人下一代唄

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 edgar1992 於 2019-6-16 09:04 PM 發表

根本佢地就係想打擊警隊士氣 削弱執法力  暴徒+犯民根本就係棄子 香港亂唔亂佢地都會比幕後勢力捨棄 安定繁榮唔需要佢地存在 真係已經動蕩社會根本唔需要再出糧佢地  可憐啲年輕人 錢無收衝衝衝 最後代價一定係年輕人承擔 ...
政府推行逃犯條例係有很多錯誤,但這並不能正當化違法達義。否則香港持續混亂,經濟衰退。

政棍不斷幫暴徒扭曲事實,免除檢控。如果今次過到骨,下年暴徒要求每人派一萬,否則掟磚,咁點算。

回覆 引用 TOP

屌LLMH,你班乞衣食L💩大,
用水炮射死你班福街杏家殘。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:30 PM 發表

反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統. ...
咁2047直接收回佢地點算

回覆 引用 TOP

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

今時今日香港果班學生青年,基本上比人洗晒腦,理嘿你。。逢中必反,為反而反。。香港冇未來。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-6-16 05:20 PM 發表

其實出嚟嘅大部份係新港人,只有佢哋最驚以往在內地有犯罪記錄
你錯了,係大陸犯咗事係晤會批單程證俾你架,上街游行果地應該係無回鄕證果班人,還有係大陸同埋外地犯罪果地人,再加上佢地同賤民搞埋一齊散布謠言,制造恐慌,慫恿無知市民上街當佢地嘅剃死鬼,當然香港的黑社會也大力支持暴動,只要大家冷靜想想就明白了,每日中港幾十萬人來往,如果大陸想隨便捉香港人,還有這條法例咩?随便一個口岸都大把香港人啦,真係希望大家能想一想,反對條例嘅最大得益人係邊個,再這樣下去真的會變死港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-6-16 05:44 PM 發表

我個仔個同學又反送中,理由係唔反就無言論自由

利申 : 我個仔冇去,不過佢贊成同學去。 太可惡哪
你因住你個仔比人孤立霸凌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-6-16 05:44 PM 發表

歷史已證明呢個世界永遠都係蠢人多
呢句我buy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 16-6-2019 07:34 PM 發表

MK 仔 同中環格格不入。
呢 D 野擺係心到啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edgar1992 於 2019-6-16 08:57 PM 發表

你老母你係咪痴撚線嫁? 咩都叫人遊行
唔係個個都好似你地咁 生活除左遊行就無都無 有工唔番 有書唔讀
仲有好多人係默默不停為社會付出嫁
唔係個個好似你地咁認為破壞社會基石就係爭取就係正義 ...
什麼叫破壞社會基石六七暴動左仔放炸彈, 左仔咪即係大陸仔囉 仲要炸死人咁嗰啲叫乜嘢呢

回覆 引用 TOP

到了今天,無論你是反對還是支持,都是輸家,因香港已經玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019/6/16 08:16 PM 發表

真係時候要考慮係咪換咁D存款做美金

...
咪傻啦,係換都換實金啦,如果中國堅打貿戰,一係美元玩完,一係中國玩完,最完美結局係世界和平地分為2半(應該好難),照目前情況睇老美唔會接受地球有2個話事人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-6-16 05:17 PM 發表

香港多智將
未必,跟本係内心反共,關於中共任何瓜葛都可免則免就真,香港應該有為數唔少呢類人架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcmc 於 2019-6-16 09:03 PM 發表

請問有冇人喺香港鬧共產黨比人捉呢?冇嘅話,咪保障左你言論自由囉…自己公民?你唔係真係以為香港獨立左嘛…
反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統.

每個人對危機的感覺或認知都不同...
你認為修例前冇發生過的事..修例後都唔會發生...
對於獨裁者的認知....我只能講好多人冇你咁樂觀...

吹吹水 , 咪當真

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。