香港要自求多福囉

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-6-16 05:27 PM 發表

剛係中環,好多黑衣人,氣氛凝重,有不祥感覺

已經叫少 人龍灣仔到炮台山都係

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 殘廁熱情的牛牛 於 2019-6-16 09:27 PM 發表

我支持修訂逃犯條例。但我一定唔會上街。你知班金鐘傻仔無人性啦,唔小心俾人掉一磚板幾唔值得啊。
再講了,逃犯條例通唔通過有乜所謂。我車照片開,錢照搵。有飯食,有屋住。
真系有一日香港撲街啦。我可以返大陸,阿爺大陸留咗好多物業一樣可以生活無憂。
可憐班金鐘傻仔到時可以去邊度?做港佣或者係條出路。 ...
未夠班得罪大陸高官....怕得罪香港的變質民主.............比佢地一班人圍住...打左都話冇打.........

引用:
原帖由 達維 於 2019-6-16 07:22 PM 發表

你咁講就啱啦,而家係反送中嘅人聲大夾惡出嚟遊行,不同意見可否在議會解決?以後咩唔駛傾,出嚟遊行就得
都話黑社會最有效率啦!泛民好野!

回覆 引用 TOP

橫掂都冇錢買樓住公屋,不如攬住一齊衰好過,最緊要見倒葉劉話既建
制保皇派一敗塗地就心涼,用晒錢就去攞綜援日日去公園撚雀,冇得輸

引用:
原帖由 殘廁熱情的牛牛 於 2019-6-16 09:27 PM 發表

我支持修訂逃犯條例。但我一定唔會上街。你知班金鐘傻仔無人性啦,唔小心俾人掉一磚板幾唔值得啊。
再講了,逃犯條例通唔通過有乜所謂。我車照片開,錢照搵。有飯食,有屋住。
真系有一日香港撲街啦。我可以返大陸,阿爺大陸留咗好多物業一樣可以生活無憂。
可憐班金鐘傻仔到時可以去邊度?做港佣或者係條出路。 ...
同意,繼續炒買,搶多輪錢就走…未來樓市有升冇跌,美國開始減息,香港政府變左跛腳鴨,肯定大嶼山,填海呢D計劃,隨時停擺,而且而家條例過唔到,財產有港府保護,班貪官隨時抽返D錢返香港(而家放美國唔安全)炒多兩轉,夾爆班仆街至走…

引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:30 PM 發表

反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統. ...
都係果句,你見最出位果d 反中,返中國都只係唔比佢入境,講真入境有意外好奇? 仲有中國要港人死好難? 一班平民又拎住return home card 日日小大陸仲可以上落平安? 唔通真係要通過先做到野.....?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡可愛的OL 於 2019-6-16 06:00 PM 發表

香港可唔可以返返去97年前只講經濟民生,唔講政治呢?
唔可以了 大陸要管我地

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-6-16 05:20 PM 發表

其實出嚟嘅大部份係新港人,只有佢哋最驚以往在內地有犯罪記錄
新港人禍港!強烈要求政府堵塞單程證新移民來港漏洞
不能放任o的單程程暴徒搞亂香港!

香港好多盲毛盲反的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sycindy2606 於 2019-6-16 09:17 PM 發表

呢次移民要佢地剪HKID
剪左可以補領有咩用😂😂

回覆 引用 TOP

修例與否,各有各見解,但係立法會外事實係暴動,亦見到係暴徒首先用磚同鐡枝襲擊警察,之後引起暴亂,無可能因為理念,就可以將犯法行為合法化,而且係指鹿為馬,反指被警暴力清場,呢個社會幾時變咗係咁?他日民陣 你老婆,你個女俾人強姦,最後人地拍埋片話係你老婆,你個女犯賤自願俾人吊,你係咪安然接受先

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 17:10 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
思考我們的水那裡來? 食物那裡來? 旅客那裡來?資金哪裡來?  明天一覺醒來 什麼都沒有⋯ 就後悔了

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。