香港要自求多福囉

引用:
原帖由 Bunryuu 於 17-6-2019 02:00 發表

李波事件呢?

特區政府同警方 保安局 到而家都係不了了之

只係話 冇問題 條例係章顯公義

你話政黨 媒體 外國政府勢力

點解唔問下中國政府做左d咩 令d人咁容易被煽動 同有恐共情緒? ...
禁你又真係知李波做過的咩唔啊,好似乜乜健禁,又話大陸利害人綁,又只係自己導演,唉

尋找通往深空的遂道-----蟲洞

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-6-17 07:43 AM 發表

人地走左出黎講唔係, 但你又唔信, 咁有咩好講, 一句唔信, 就無限創作, 你話咩都得架喎!
咁佢係點「非法出入境?」

學議員話齋 坐洗頭艇?

好似佢偷渡返大陸 返到黎香港 完全冇跟進到佢點樣「用自己方法去自首」

跟住你仲搞送中條例? 邊個信你?

你問下香港警察 李波事件信唔信佢係自己偷渡返大陸自首? 中央再搵人施壓 唔比差佬查落去

不過我覺得黎智英威脅唔到習總 真正威脅到習總既 係爆內幕既消息來源 強力部門係要查d料係邊個爆出黎 因為要捉 第一個都捉黎智英啦

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-17 07:55 AM 發表

咁佢係點「非法出入境?」

學議員話齋 坐洗頭艇?

好似佢偷渡返大陸 返到黎香港 完全冇跟進到佢點樣「用自己方法去自首」

跟住你仲搞送中條例? 邊個信你?

你問下香港警察 李波事件信唔信佢係自己偷渡返大陸自首? 中央再搵人施壓 唔比差佬查落去

不過我覺得黎智英威脅唔到習總 真正威脅到習總既 係爆內幕既消息來源 強力部門係要查d料係邊個爆出黎 因為要捉 第一個都捉 ...
哦? 咁你唔該搵唔信既警察出黎? 你自己唔信就屈? 你唔信就當事實? 如果唔信係可以做證供, 咁樣應該唔洗要法律啦? 我夠唔信今次行出黎既人係正常, 唔通又係事實?

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-6-17 08:12 AM 發表

哦? 咁你唔該搵唔信既警察出黎? 你自己唔信就屈? 你唔信就當事實? 如果唔信係可以做證供, 咁樣應該唔洗要法律啦? 我夠唔信今次行出黎既人係正常, 唔通又係事實? ...
咁佢點樣越境返大陸? 坐洗頭艇?

非法出入境 警方好似冇追究

協助他人非法出入境 即使佢自願都係犯罪!

呢單案就不了了之

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-17 08:20 AM 發表

咁佢點樣越境返大陸? 坐洗頭艇?

非法出入境 警方好似冇追究

協助他人非法出入境 即使佢自願都係犯罪!

呢單案就不了了之
哦, 當事人話唔係, 警方又唔追究, 咁你就可以無限幻想? 咁唔公義, 當事人唔出聲, 又怪得誰?

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-6-17 08:30 AM 發表

哦, 當事人話唔係, 警方又唔追究, 咁你就可以無限幻想? 咁唔公義, 當事人唔出聲, 又怪得誰?
非法出入境 警察唔追究

特事特辦? 即係任何人都可以偷渡去大陸 偷渡黎香港?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-17 08:33 AM 發表

非法出入境 警察唔追究

特事特辦? 即係任何人都可以偷渡去大陸 偷渡黎香港?
有證據? 你有證據唔提供咁唔公義?
原來香港幻想可以當證據......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:30 PM 發表

反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統. ...
證明你無睇D條例

回覆 引用 TOP

D 個post 要keep
香港一兩年後會點

等同話中東國家好危險,全部壞人恐怖分子,旅遊節目主持就話其實當地人好友善

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
犯民9up,唔在大陸犯罪,
都會引渡去大陸,
盲反又信

回覆 引用 TOP

搞失去控制的街头政治,是要把香港往落后和混乱的城市方向推,那是倒退,它不是香港应该走的路。美国众议长佩洛西和台湾的蔡英文都在为香港的示威活动高声叫好,那些人多希望香港成为一张能够帮助他们与中国大陆对抗的牌。香港的繁荣和福祉与他们何干?香港能够乱起来,能通过“自杀”来释放破坏中国大陆的能量,是他们最希望看到的。

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-6-16 10:37 PM 發表
https://youtu.be/AcmrXMdUpjg
共慘黨中哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb8449952 於 2019-6-17 10:18 AM 發表

搞失去控制的街头政治,是要把香港往落后和混乱的城市方向推,那是倒退,它不是香港应该走的路。美国众议长佩洛西和台湾的蔡英文都在为香港的示威活动高声叫好,那些人多希望香港成为一张能够帮助他们与中国大陆对抗的牌。香港的繁荣和福祉与他们何干?香港能够乱起来,能通过“自杀”来释放破坏中国大陆的能量,是他们最希望看到的。 ...
那你主子為何全是英美加藉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Boyww32 於 2019-6-16 07:46 PM 發表

你今日捐咗未呀?
呢條零羊個箱好多錢好開心政治啦都是為錢

主題標籤 #香港 #高鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。