好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A0%85%E6%B1%BA%E8%A6%81%E6%B1%82%E6%92%A4%E5%9B%9E%E4%BF%AE%E4%BE%8B-%E6%89%B9%E8%A9%95%E8%AD%A6%E6%96%B9%E6%BF%AB%E6%AC%8A%E7%84%A1%E7%90%86%E6%8B%98%E6%8D%95%E5%AD%B8%E7%94%9F-084654786.html



引用 TOP

被引用(59)
反對派反對嘅,永遠對香港有益都錯唔到去邊


引用 被引用(2) TOP

ching 你係想講 99% 吧


引用 被引用(2) TOP

一大群眼盲腦殘冇思想既喪屍香港已經滅亡咗啦。唉!


引用 被引用(2) TOP

反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統.



引用 被引用(12) TOP

無黃人日日洗腦的話,年青人跟本就是吃喝玩樂


講起八萬五就真係慶
如果當初八萬五能夠推行成功香港依家有幾多人已經係業主?而家樓價仲有冇咁貴?仲有幾多人住緊劏房?社會仲有冇咁多怨氣?



引用 被引用(2) TOP

嘻嘻!唔使求福,自己就係呀福


引用 TOP

老董吹下八萬五
八萬五地從何來

當然, 董生停賣地停建居屋政策左搖加擺真係害地香港人
而定D仆街想同老董借屍還魂都做下功課日
唔好日日係香討亂咁出POST



引用 TOP

香港上一代努力比新一代敗晒


引用 被引用(1) TOP

漢奸愚民在大陸犯大罪,
10分鐘之內已經搵到漢奸愚民,因為有AI系統,點做逃犯, 點會引渡去大陸的呢?

逃犯例係為陳同佳不要逍遙法外, 可惜飯民政棍利用林子建的老屈方法, 先屈中國, 加上超多愚民



引用 TOP

呢啲咪公民教育、質素,加上外在勢力及毒霉渲染、誤導..... 


引用 TOP

只要大陸提交書面證供交給香港法庭,
就可以隨時屈人食死貓。
香港人不會相信大陸的制度。
習近平講過中國係無司法制度。



梨同政棍,及一眾暴力黃狗講道理?


引用 TOP

冇1%咁少 5%啦
明明係引渡逃犯條例
俾班港獨吹到係送中條例
然後一班傻人就信左係度狂插
我好想話你殺左人定犯左法?
如果冇驚咩



引用 TOP

伸延閱讀
 60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。